Cât încă omul nu e singur pe Pământ - simpozion la Şcoala Gimnazială Tichileşti

De Alexandrina Iordache 23 Mai 2015, 12:57 Stiri din judet

activitate biodiversitate TichilestiVineri  22 mai 2015, la Şcoala Gimnazială Tichileşti, sub coordonarea prof. de biologie Eugenia Lăzărică a avut loc Sesiunea judeţeană de comunicări ştiinţifice, pentru elevii din învăţământul gimnazial, cu tema „Ziua Internaţională a Biodiversităţii”, activitate care face parte din Proiectul educaţional „Să ştim când vine primăvara!” la care au fost invitati elevi şi cadre didactice de la mai  multe unităţi şcolare din municipiul şi judeţul Brăila.

Simpozionul a avut două secţiuni şi anume: participare directă, cu prezentare power- point şi indirectă, cu referate tematice.

De la şcoala gazdă au prezentat materiale power- point, sub coordonarea prof. Eugenia Lăzărică următorii elevi de la clasele V-VIII:
- Sîrbu Maria („Pasărea de gheaţă”),
- Postolache Elena („Plante şi animale pe cale de dispariţie”),
- Panait Raluca („Animale pe care nu le vom mai vedea”),
- Vasile Albert („Rezervatia Biosferei Delta Dunarii”),
- Gheorghe Rareş („Introducere de noi specii”),
- Novac Georgică şi Novac Maria („Măcăleandrul”),
- Nedelcu Nicoleta („Totul despre cai”),
- Datcu Nicoleta („Păsări pe cale de dispariţie din România”),
- Dumitru Diana („Floarea de colţ”),
- Nicolae Teodora („Papucul Doamnei”),
- Datcu Ana Maria („Plante ocrotite şi modalităţi de protecţie a naturii”),
- Mihai Georgiana („Sângele voinicului”),
- Nicolae Valentin („Plante depoluante”),
- Dumitraşcu Carmen („Pasărea colibri”),
- Postolache Roxana („Crustacee”),
- Coteţ Georgiana („Dropia”),
- Iordache Alexandra („Cerbul Axis”),
- Eremia Andreea („Vietăţi marine”),
- Novac Mihaela („Loriusul – curcubeu”),
- Cînipeanu Ionut („Moluşte”).

De la  Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, sub coordonarea prof. Aurora Constantin, eleva Matulea Andra, din clasa a VI-a B, a participat cu referatul „Lacul cu nuferi şi lotuşi termali din Băile Felix”, iar de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, sub coordonarea aceluiaşi cadru didactic, elevul Vişan Adrian, din clasa a VIII-a A, a participat cu lucrarea „Delta Dunării”.

Eleva Dîrnea Sorina de la Şcoala Gimnazială Chiscani, clasa a VI-a A, sub coordonarea prof.Varvara Voicu, a participat cu referatul „Amfibieni şi reptile din Delta Dunării” iar elevul Burlacu Cătălin de la Şcoala Gimnazială Viziru, clasa a VI-a A, a participat cu referatul „Biodiversitatea”.

În continuare, sub coordonarea prof. Aurora Pantilimon de la Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Însurăţei, eleva Ion Denisa, clasa a VI-a A, a participat cu referatul „Păsările Bărăganului” iar elevul Pleşa Ştefan, din aceeaşi clasă, cu referatul „Mamifere din Câmpia Bărăganului”.

De asemenea, sub coordonarea prof. Vasilica Drăgan, eleva Tandalache Marina de la Liceul Teoretic „George Vâlsan” din Făurei, clasa a VII A, a participat cu referatul „Ameninţarea şi protecţia diversităţii biologice”.

scoala TichilestiScopul sesiunii a fost cel de informare asupra importanţei ecosistemelor sănătoase şi conservării acestora, dar şi de influenţare a obiceiurilor societăţii, în sensul conservării biodiversităţii, prin adoptarea unor comportamente responsabile.

Partener al acestei activităţi didactice a fost Muzeul Brăilei „Carol I”, care a oferit cărţi cu tematică specifică, în aşa fel încât fiecare elev să primească, pe lângă diploma de participare şi o lucrare din domeniul biodiversităţii.

„Fiecare dintre noi este responsabil pentru conservarea mediului înconjurător şi a biodiversităţii. În acest sens, beneficiile aduse de speciile de plante şi animale lumii moderne sunt, de multe ori, ignorate. Consider că diversitatea biologică reprezintă unul dintre cele mai importante daruri pe care natura ni le-a oferit şi de care trebuie să avem grijă, în contextul în care tot mai multe specii au dispărut, sau sunt pe cale de dispariţie. Mulţumesc pe această cale tuturor participanţilor, pentru eforturile depuse, dar şi domnului prof. univ. dr. Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei ”Carol I”, pentru sprijinul oferit, cu generozitate” ne-a declarat prof. Eugenia Lăzărică, organizatorul activităţii.

 

Autor Alexandrina Iordache 23 Mai 2015, 12:57 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii