Concursul județean de datini și obiceiuri de Crăciun ”Sus la poarta raiului”, Viziru

De Alexandrina Iordache 11 Decembrie 2017, 20:28 Stiri din judet

 concurs interjudetean concurs traditii

Sâmbătă, 9 decembrie 2017, Școala gimnazială Viziru, județul Brăila a organizat un eveniment în care a fost promovată tradiția populară și interculturalitatea, Concursul județean de datini și obiceiuri de Crăciun ”Sus la poarta raiului”, ediția a II-a. Evenimentul a fost organizat de Şcoala Gimnazială Viziru în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi în colaborare cu Primăria comunei Viziru şi Parohiile Viziru de Jos şi Viziru de Sus.
concurs datini participanti concurs
Concursul s-a adresat elevilor din clasele pregătitoare şi celor din clasele I-VIII din şcolile judeţului Brăila și la el au participat 10 grupuri vocale din școlile din Salcia Tudor, Drogu, Ciocile, Bărăganul, Lanurile, Brăila (LPS), Victoria, Șuțești, Viziru, 3 grupuri vocale rrome din Șuțești, Lanurile, Viziru și o echipă de teatru religios din Bărăganul.
concurs,participanti concurent participanti concurs
Prin acest concurs se păstrează și se transmit obiceiurile, datinile și tradițiile populare specifice sărbătorilor de Crăciun. Concurenți și spectatori au trăit și s-au bucurat de farmecul acestor tradiții. Ca la orice concurs, s-au acordat diplome și premii dar, în final, toți au fost câștigători.

”Românii iubesc tradiţiile şi le poartă în suflete ca pe o parte a propriei identităţi. Fiecare sărbătoare are farmecul şi semnificaţia ei, însă sărbătorile de Crăciun par să fie cele mai apropiate de inimile românilor. Obiceiurile, datinile şi traditiile populare au venit din veac cele mai multe transmise prin viu grai din generaţie în generaţie. Colindele au contribuit la unitatea şi perpetuarea spiritului românesc iar Școala Viziru dorește prin acest concurs să păstreze identitatea nealterată, cultivată în inimile si minţile generaţiilor care se succed pe acest tărâm, ca o valoare autentică de creaţie. Copiii trebuie să fie acomodaţi de mici cu specificul său, pentru a-l percepe şi a-l trăi, în toate aspectele sale, cu plăcere şi bucurie” - ne-a declarat prof. Steluța Neagu, directorul Școlii gimnaziale Viziru.

 

Autor Alexandrina Iordache 11 Decembrie 2017, 20:28 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii