Tinerii instituționalizați condamnă lașitatea senatorilor

De Redactia 25 Septembrie 2018, 23:27 Social

Consiliul Tinerilor Instituționalizați, structura de reprezentare a tinerilor aflați în centrele de plasament din România, condamnă cu fermitate lașitatea politicienilor care, nuanțând superficialitatea cu care este tratată Legea Adopției, a determinat blocarea acesteia, în 24 septembrie, în Senat. Astfel, o lege dezbătută de prea multe ori, o lege care apără interesul superior al tinerilor instituționalizați nu va putea soluționa miile de cazuri de abuz din sistemul de protecție al copilului.

19.000 de copii abandonați, o statistică alarmantă, care ne îndreptățește să tragem un semnal de alarmă privind nevoile reale ale tinerilor instituționalizați din România. O statistică alarmantă, care ne determină să condamnăm modul în care decidenții aleg să își calibreze politica socială pe nevoile actuale ale comunității.

Tocmai din această cauză, Consiliul Tinerilor Instituționalizați a luat inițiativă în sensul eficientizării dialogului structurat între acești tineri și decidenți, cei care ar trebui să fie preocupați mai mult de ceea ce se întâmplă după părăsirea sistemului, lansând campania ‘’Vreau Acasă!’’, prin care ne dorim să aducem în atenția opiniei publice faptul că dreptul la adopție al copiilor instituționalizați, și, implicit, dreptul la familie, nu poate fi negociat politic.

‘’Mă gândesc acum la 19.000 de copii care vor acasă, vor să crească în o familie și nu în centrele de plasament, mă gândesc la faptul că nu am fost adoptat din cauza unor politicieni bolnavi de prostie, ură, dispreț și nepăsare! Nu ne-am cerut drepturile pentru că nu le cunoașteam, nu ne-am făcut dreptate până acum pentru că nu aveam o voce comună, ne era teamă dar acum avem o structură de reprezentare. Nu vom sta cu mâinile în sân și nu ne vom plânge de milă!’’, declară Andreeas Novacovici, președintele Consiliul Tinerilor Instituționalizați.

 

Autor Redactia 25 Septembrie 2018, 23:27 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii