Promenada inimilor, Braila - 28 septembrie 2014

De Alexandrina Iordache 24 Septembrie 2014, 17:15 Social
Duminică 28 septembrie 2014, ora 10,30, în Braila, are loc lansarea evenimentului ”Promenada Inimilor” care va debuta cu un cros cu punct de plecare Piata Independentei nr.1. Traseul din Braila este urmatorul: plecare din  Piața Independentei - B-dul Al. I Cuza - Strada Mihai Eminescu - Piața Traian - Piața Poligon, iar ca punct terminus Gradina Mare. Participanții la programul „Promenada Inimilor" vor primi tricouri cu însemnele campaniei.

Prin parcurgerea acestui traseu accesibil tuturor „Promenada Inimilor” își propune să încurajeze populația municipiului să facă mișcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.

Este a doua editie a evenimentului în tara noastra, programul fiind inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 tari europene. Anul trecut, la prima editie, mii de persoane din 25 de orașe ale tarii noastre au participat la manifestare.

In Braila evenimentul este organizat de Clubul Rotary Braila împreună cu Fundația Română a Inimii, Societatea Romana de Cardiologie și Forumul Național de Prevenție in parteneriat cu Primaria Municipiului Braila.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”
, spune Prof. Dr. Dan Gaiță - Președintele Fundației Române a Inimii.

”Invitam cat mai mulți locuitori ai municipiului Braila sa participe la acest eveniment si consideram ca implicarea noastră se încadrează in tema rotariana pentru anul 2013 - 2014 „Implicarea Rotary schimba vieți", precizează domnul Ovidiu Dimofte,  președinte al Rotary Club Braila.

---
Fundația Română a Inimii a fost înființată de către cei peste 1.000 de medici cardiologi din România, membri ai Societății Române de Cardiologie, pentru implementarea strategiei naționale în domeniul prevenției bolilor cardiovasculare şi pentru susținerea
campaniilor de sănătate a populației din România. Mai multe informații găsiți la www.romanianheart.ro.

Forumul Național de Prevenție este alianța medicală (reprezentanți ai societăților, fundațiilor și asociațiilor), susținută de structurile guvernamentale (Ministerul Sănătății și Ministerul Educației in special), ce luptă împotriva bolilor cronice netransmisibile - adică
aproximativ 80% din patologia medicală a românilor.

 

Autor Alexandrina Iordache 24 Septembrie 2014, 17:15 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii