Activitate desfășurată sub deviza ”Și ei sunt ai noștri”

De Redactia 26 Ianuarie 2018, 13:11 Social

activitateProiectul social „Biblio-amici pentru bunici” organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila intră deja în al 3-lea an de existență și grație echipei de coordonatori avem convingerea că va continua mulți ani de aici încolo. Activitățile desfășurate sub deviza ”Și ei sunt ai noștri” se adresează bătrânilor din Căminul “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Brăila, scopul fiind creșterea calității vieții persoanelor de vârsta a treia.

La ultima întâlnire de joi, 25 ianuarie, bunicii au avut ocazia să se întâlnească cu copiii de la Școala Gimnazială "Fănuș Neagu" și să tricoteze împreună ceva ușor pentru început - bentițe. Copiii au adus lână, iar bunicii andrele și tot ce contează este că au petrecut timpul într-un mod plăcut, într-o atmosferă caldă și veselă pentru ambele generații. Zâmbetele şi îmbrăţişările copiilor au reuşit să le umple vârstnicilor inima de bucurie preț de 2 ore, alungându-le tristețea și singurătatea.

Întâlnirile au loc o dată pe lună și constau în organizarea mai multor activități recreative, de fiecare dată altele (handmade, lectură, vizionări de filme, etc), care să le facă bunicilor viața mai frumoasă. Indiferent de forma pe care o îmbracă (desen, pictură, artizanat, teatru, dans), terapia prin artă poate fi o modalitate de vindecare fizică, psihică și spirituală.

Activitățile propuse urmăresc să stimuleze capacitățile cognitive și ocupaționale ale vârstnicilor, iar prin implicarea copiilor în proiect se dorește dezvoltarea unor relații apropiate și durabile dintre aceștia, găsindu-se diverse căi pentru a se simți utili celorlalți.

Amintim că pe lângă întâlnirile lunare echipa proiectului “Biblio-amici pentru bunici” organizează pentru bătrânii din centru programe speciale de Crăciun și de Paște, în care se implică și alte persoane fizice ce fac diverse donații.

Începând cu 2018 echipa s-a mărit, astfel încât alături de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” și Asociația ”ART-TERAPIE. CES.AU” îi avem pe copiii de la Școala Gimnazială "Fănuș Neagu" și Parohia “Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”.  Mulțumim pentru implicare: Camelia Aurelia Cherciu –
bibliotecar și inițiator proiect, Rodica Neofit- psiholog, Caragață Gabriela - profesor și Victor Țugui- preot.

Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

 

Autor Redactia 26 Ianuarie 2018, 13:11 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii