Dezbateri publice in teritoriu organizate de Ministerul Sanatatii

De A.Frangu 26 August 2013, 07:28 Sanatate
Ministerul Sanatatii, reprezentat de ministrul Eugen Nicolaescu, va organiza începând de luni, 26 august 2013, o serie de dezbateri regionale pe tema proiectelor de acte normative lansate în dezbatere publica.
 
Dezbaterea are loc pe proiecte supuse perfectionarii sau obtinerii unei variante care sa rezolve gravele probleme din sistem si se solicita ca eventualele critici sa contina propuneri concrete sau sa efectueze comentarii care sa aiba ca scop îmbunatatirea proiectelor supuse dezbaterii publice.
 
Pe agenda întâlnirii se vor afla: directiile de reforma privind restructurarea si reorganizarea sistemului sanitar, proiectul pilot de crestere a veniturilor medicilor din unitatile sanitare publice cu paturi; legea raspunderii civile a personalului medical (malpraxis); proiectul de modificare a statutului spitalelor; principii si elemente definitorii ale pachetului de servicii medicale de baza.
 
La dezbaterile regionale, sunt invitati sa participe: reprezentantii Colegiilor Judetene ale Medicilor, reprezentantii asociatiilor de pacienti din fiecare judet, reprezentantii Societatilor si Patronatelor Medicilor de Familie, reprezentantii organizatiilor judetene ale sindicatelor, reprezentantii Ordinului asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali, managerii spitalelor publice, reprezentantii Colegiilor Judetene ale Farmacistilor, conducerile DSP-urilor, presedintele CNAS, domnul Cristian Busoi si conducerile Caselor Judetene de Sanatate, presedintii Consiliilor Judetene, prefectii si parlamentarii USL si a  mass-mediei locale.
 
În paralel, Ministerul Sanatatii continua discutiile la nivel central cu grupurile de lucru pe proiectele de lege lansate în dezbatere publica.
 
Variantele finale obtinute în urma acestor consultari ample în toata tara se vor discuta cu toate grupurile parlamentare ale puterii si opozitiei pentru a deschide proiectele catre cât mai multe pareri, iar Parlamentul sa fie consultat înainte de a i se transmite proiectele spre dezbatere si adoptare.
 
Conform calendarului, pe 29 august 2013, la Constanta, vor avea loc dezbateri publice cu judetele Constanta, Tulcea, Buzau, Galati, Braila, Vrancea

Sursa: Ministerul Sanatatii

 

Autor A.Frangu 26 August 2013, 07:28 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii