Sport si sanatate în aer liber!, program derulat de PROILAVIA Braila

De Alexandrina Iordache 27 Octombrie 2014, 16:36 Sanatate

program sport si sanatate in aer liberIn perioada iulie-octombrie 2014 se deruleaza proiectul SPORT SI SANATATE IN AER LIBER!, proiect finantat de Consiliul Judetean Braila prin Programul pentru finantarea nerambursabila a activitatilor nonprofit de interes judetean - cultura, culte, sport pentru anul 2014. Asociatia Clubul de turism PROILAVIA Braila a desfasurat în perioada septembrie-octombrie 2014 o campanie de informare tip caravana la care au participat 11 scoli din orasul Braila si din alte trei localitati din judet: Chiscani, Insuratei, Viziru.

Concursuri, sfaturi pentru practicarea sportului, activitati în aer liber în spatii nonformale, plimbari cu bicicletele TANDEM, minicrosuri, alergare - sunt activitati care i-au ajutat pe copiii si tinerii din municipiul Braila, orasul Insuratei, comunele Viziru si Chiscani sa petreaca mai mult timp în aer liber, informeaza Clubul PROILAVIA într-un comunicat pe presa pe care il redam integral:

”Asociatia Clubul de turism PROILAVIA Braila a continuat in ritm nonformal activitatile proiectului SPORT SI SANATATE IN AER LIBER! In perioada septembrie - octombrie 2014 am derulat o campanie de informare (tip caravana) privind beneficiile unui stil de viata sanatos prin activitati recreative-sportive fizice si a petrecerii timpul liber in mod placut in spatii nonformale, dar si privind modul de nutritie si alimentatie sanatoasa.

Astfel, au participat la activitati sute de elevi din 11 institutii de invatamant din orasul Braila:
Liceul Tehnologic Anghel Saligny, Colegiul National Ana Aslan, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Colegiul Economic Ion Ghica, Scolile gimnaziale Alexandru Ioan Cuza, Mihu Dragomir, Mihai Viteazu, Scoala generala Mihai Sadoveanu,
dar și din județ:  
Scoala Generala Chiscani, Liceul tehnologic Insuratei, Scoala Gimnaziala Viziru.
activitati aer liber
Copii si tineri din cele 4 localitati au primit materiale informative, au participat la discutii cu echipa de proiect si colaboratori, voluntarii asociatiei, au primit sfaturi utile despre practicarea sportului si activitatilor nonformale cu caracter sportiv. Au avut loc concursuri si jocuri, elevii fiind premiati cu premii si materiale promotionale. Numarul de ore petrecut de copii si tineri practicand un sport sau facand miscare a crescut si asta inseamna pentru toti un stil de viata sanatos.

Am continuat sa derulam activitati in aer liber in cele 4 localitati ale proiectului, atat in parcuri, dar si in spatii nonformale si pe trotuare (Plaja Chiscani, cartierul Viziru, cartierul Garii).

Jocuri, concursuri, plimbari cu biciclete TANDEM, minicros, alergare-toate au fost pe placul participantilor. Astfel am venit in intampinarea copiilor si tinerilor si i-am ajutat sa aibă un stil de viata sanatos, sa lucreze in echipa, fairplay si spirit de competitie.
sport si sanatate
Scopul principal al proiectului este conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (9-30 ani)  de importanța alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos, prin încurajarea practicării exercițiilor fizice și sportive în aer liber. Proiectul se adreseaza copiilor si tinerilor din municipiul Braila, orasul Insuratei, comunele Viziru si Chiscani.

Proiectul se deruleaza in perioada iulie - octombrie si este finantat de Consiliul Judetean Braila prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean - cultură, culte, sport pentru anul 2014.


Mai multe informatii gasiti la www. sport-si-sanatate-in-aer-liber.blogspot.ro si www.facebook.com/sport-si-sanatate-in-aer-liber”.

 

Autor Alexandrina Iordache 27 Octombrie 2014, 16:36 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii