Ambalajele Tetra Pak certificate FSC sunt utilizate si in Romania

De Alexandrina Iordache 04 Octombrie 2013, 10:04 Romania
Incepand din luna iunie a acestui an, si Romania se numara printre tarile in care Tetra Pak furnizeaza clientilor sai ambalaje din carton cu certificare FSC. Compania Tetra Park(r) a anuntat, printr-un comunicat de presa, cresterea numarului de tari in care clientii sai adopta acum ambalajele certificate FSC(r) la 53, de la 38 in 2012.

In acest interval, peste 27 de miliarde de ambalaje Tetra Pak cu eticheta FSC au aparut pe rafturile magazinelor din intreaga lume.

In Romania, Tetra Pak, in parteneriat cu WWF-Romania deruleaza in perioada aprilie - decembrie 2013 campania de informare "Afla despre FSC", care isi propune sa promoveze importanta certificarii FSC a ambalajelor de  lactate si sucuri si sa informeze consumatorii despre felul in care decizia de consum poate veni in sprijinul eforturilor de protectie a mediului.

In cadrul campaniei, a fost realizat un studiu de opinie care a scos in evidenta faptul ca 1 din 2 consumatori romani ar alege ambalajele de carton provenind din paduri administrate responsabil (certificate FSC).

In plus, pana in prezent, companii mari din industria lactatelor, precum Danone si Albalact au ales deja certificarea FSC pentru ambalajele brandurilor Activia, respectiv Zuzu, iar incepand din octombrie, consumatorii vor putea gasi la raft si smantana LaDORNA, produsa de compania Lactalis, in ambalaj Tetra Pak cu certificare FSC.

Organizatia FSC (Forest Stewardship Council) se ocupa de promovarea administrarii responsabile a padurilor din punct de vedere ecologic, social si economic, pentru a conserva biodiversitatea, productivitatea padurilor si procesele ecologice.
Prezenta acestui simbol pe ambalaje reprezinta garantia ca fibra lemnoasa folosita pentru ambalaje provine din paduri administrate responsabil si surse controlate, care sunt regenerate prin plantari sau in mod natural.

Cresterea nivelului de constientizare in randul consumatorilor cu privire la importanta utilizarii materialelor regenerabile gestionate responsabil joaca un rol esential in certificarea FSC si managementul forestierresponsabil.

"Certificarea FSC de pe ambalajele noastre ajuta la constientizarea importantei administrarii responsabile a padurilor in randul consumatorilor din intreaga lume, ceea ce le permite sa faca alegeri informate," a declarat Nils Björkman, Vicepresedinte Executiv Operatiuni Comerciale Tetra Pak.


 

Autor Alexandrina Iordache 04 Octombrie 2013, 10:04 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii