Sarmalute in foi de vita

De S.Oli 28 Decembrie 2012, 15:28 Retete
Ce-i place cel mai mult romanului sa manance de sarbatori ? Sarmalute in foi de vita. Sunt absolute delicioase si este imposibil sa nu le iubesti.



Ingrediente:
500 gr carne tocata amestec porc si vita (eu prefer carnea de la Billa);
1 ceapa mare;
¾ cana orez;
100 ml suc de rosii;
frunze de vita;
½ lingurita cimbru;
1 lingurita paprika dulce;
1 lingurita vegeta;
1 ou;
2 linguri ulei;
sare;
piper

Preparare:

1. Ceapa se taie marunt si se caleste pana devine translucida. Se adauga apoi orezul (spalat si scurs in prealabil), se calesc impreuna pentru 5 minute si apoi se adauga sucul de rosii si se mai lasa 5 minute;
2. Carnea tocata o punem intr-un castron mai mare si punem amestecul de ceapa, orez si jumatate din sucul de rosii peste;
3. Condimentam si amestecam, adaugam oul si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia;
4. Frunzele de vita le oparim in apa fierbinte si le scoatem pe o farfurie. Frunzele care nu sunt intregi sau sunt crapate le dam deoparte si le folosim pentru a tapeta fundul cratitei si la acoperirea sarmalelor dupa ce le asezam in oala;
5. Acoperim fundul cratitei cu frunze de vita. Sarmalele le asezam in cercuri concentrice, de la exterior la interior pana realizam un strat, apoi reluam procedura cu urmatorul strat pana terminam carnea (Pentru o sarma folosim o frunza de vita, pe care o asezam in palma cu partea cu nervurile in exterior. O umplem cu o cantitate mica de amestec si o rulam. Apoi capetele se introduc in interior);
6. Acoperim sarmalele cu apa calda, adaugam restul de suc de rosii si punem o farfurie deasupra (farfuria trebuie neaparat sa fie mai mica decat cratita pentru a apasa pe sarmale);
7. Lasam la foc mic pe ochiul de la aragaz pentru 10 minute, timp in care incingem cuptorul;
8. Apoi dam la cuptor pentru 2 ore

Se servesc neaparat alaturi de smantana.
Pofta Buna !


 

Autor S.Oli 28 Decembrie 2012, 15:28 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii