Mâncare de limba cu praz si masline - reteta olteneasca

De Alexandrina Iordache 21 Noiembrie 2014, 21:19 Retete

mancare de limba cu praz si maslineReteta “Mâncare de limba cu praz si masline” face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” si este folosita în Oltenia.

Ingrediente:
300 g limba de porc
1 ceapa mare
2 fire de praz
300 g masline
2-3 linguri de pasta de tomate
condimente
ulei

Mod de preparare
Limba se pune la fiert împreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se îndeparteaza toate pielitele.
Separat, se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga maslinele si se tin cateva minute la calit. Apoi se adauga prazul tocat rondele. Intregul amestec se lasa la foc mic pâna se înmoaie si prazul.
La sfârsit, se adauga apa în care a fiert limba, astfel încât sa fie acoperite toate ingredientele si se lasa sa fiarba la foc mic. Apoi se adauga limba taiata bucati si se lasa la fiert in continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.

Pentru o savoare mai intensa, mancarea de limba cu praz si masline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper.

Mod de servire
Se serveste cu paine cu cartofi preparata din faina alba Gold Maya.

 

Autor Alexandrina Iordache 21 Noiembrie 2014, 21:19 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii