Intinsoare Bistriteana - reteta veche din Ardeal

De Alexandrina Iordache 09 Martie 2014, 13:29 Retete

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta veche din Ardeal “Intinsoare Bistriteana” face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania. Ea  a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal).

 Ingrediente:
Malai Gold Maya
o bucata de carne de porc,
o bucata de coasta
3 carnaciori de porc
Sare Kotanyi
1 ceapa mare
O cana cu apa,
3 linguri de brinza de oaie farimitata,
o lingura de untura sau ulei.

Mod de preparare:
Se taie ceapa cubulete si se inabusa in untura.
Se taie cubulete mici muschiul de porc, costita si cirnaciorii si se pun peste ceapa, la calit pentru doua minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert.  Dupa ce a scazut apa, se pune brinza de oaie farâmitata, se amesteca si se da deoparte.
Intre timp se pregateste o mamaliga iar 4 linguri din zeama de la mamaliga (cir) se adauga in tocanita si se amesteca bine.

Mod de servire
Se serveste cu mamaliga.

 

Autor Alexandrina Iordache 09 Martie 2014, 13:29 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii