Rață Peking

De Alexandrina Iordache 08 Mai 2014, 08:28 Retete
Reteta chinezeasca ”Rață Peking ” face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani în bucatariile lumii” si a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing din Bucuresti.

Ingrediente:
1 rața
Glucoza
Foi de aluat din faina Arpis sau din faina de orez
Castravete verde
Ceapa
Sos Peking

Mod de preparare:
Rața curatata se suspenda în cârlige de inox la curent de aer câteva minute. Se sufla aer sub presiune subcutanata pentru a se desprinde pielea si grasimea de carne.
Se lasa  la scurs si la zvântat, la frigider, timp de 6 ore. Se unge cu glucoza si se usuca din nou la jet de aer, între 2 si 3 ore.

Dupa acest interval de timp, se suspenda în cârligele de inox si se pune în cuptorul încalzit la 200 de grade, timp de 45 de minute, pentru a se elimina surplusul de grasime.

Rața este suficient gatita în momentul în care capata o culoare burn închis.
Ceapa se taie julien, iar castravetii se feliaza subtire.

Mod de servire:
În cadrul Restaurantului Nan Jing, situat în incinta Hotelului Minerva, operatiunea de transare a raței gatite, în felii subtiri, are loc la masa, în fata clientului. Foiile de aluat se ung cu sosul Peking, peste care se adauga câteva fasii de ceapa, castavete si câteva felii de carne de rata, iar la sfârsit se ruleaza.

 

Autor Alexandrina Iordache 08 Mai 2014, 08:28 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii