Pui in sos dulce-acrisor - reteta indiana

De Alexandrina Iordache 06 Februarie 2014, 11:46 Retete
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Kotanyi Romania.

Ingrediente:

1 kg pui
½ kg rosii proaspete sau piure
2 cepe (pasta)
3 lingurite de zahar
Sare - dupa gust
Chilli rosu – dupa gust
1 lingurita de frunze de menta
½  cana de  smantana (200 g)
½ lingurita nucsoara pudra
2 seminte de scortisoara
4 cuisoare
5 frunze de nucsoara
1 lingura pasta de usturoi si ghimbir
5 linguri de ulei

Mod de preparare:

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure.
Separat, intr-o tava, se pun 4 linguri de ulei. Peste uleiul incins se adauga puiul si se pune la inabusit la foc mic.
Cand puiul capata culoare se adauga piureul de rosii si pasta de ceapa si se lasa pe foc timp de cinci minute.
Se adauga  restul ingredientelor si se lasa in continuare pe foc timp de 10 minute.
La sfarsit se adauga smantana si ghimbir.
...

Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant  Bucuresti

 

Autor Alexandrina Iordache 06 Februarie 2014, 11:46 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii