Galuste de cartofi - Reteta veche din Banat

De Alexandrina Iordache 19 Mai 2014, 11:01 Retete
Reteta veche din Banat “Galuste de cartofi” face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” si se prepara in special in Banatul de munte.

Ingrediente:
Cartofi
faina Gold Maya
ulei
sare

Mod de preparare
Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare.

Dupa ce sunt aproape fierti, deasupra lor se presara faina Gold Maya si se lasa in continuare pe foc, pana ce adausurile sunt bine fierte.

Se indeparteaza apoi apa care prisoseste, iar continutul se paseaza bine. Dupa pasare, din amestecul rezultat se ia cate o lingura si se aseaza bucata cu bucata intr-o tava bine unsa, care dupa umplere se da la cuptor sau galustele se prajesc in ulei incins.

Dupa ce galustele astfel formate au fost rumenite pe ambele parti, se scot pe o farfurie.

Mod de servire:

Galustele de cartofi se consuma impreuna cu lapte acru sau varza murata.

 

Autor Alexandrina Iordache 19 Mai 2014, 11:01 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii