Coastă de porc friptă la grătar - reţetă germană

De Alexandrina Iordache 19 Septembrie 2014, 10:28 Retete
Reţeta germană ”Coastă de porc friptă la grătar” face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa şi Casa de Vinuri Alese.

Ingrediente:

- 2 Coaste de porc
Pentru marinată
- vin rosu
- ulei Arpis
- sare
- usturoi
- Măghiran
- Salvie
- Ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin)

Mod de preparare

Se face o marinată din vin roșu, condimente și ulei Arpis, în felul următor:
Se pune o ceașcă și jumătate de vin într-un bol. Se adaugă 2 lingurițe de ulei Arpis și câțiva căței de usturoi tocați. Apoi se adăugă condimentele (măghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completează cu sare și piper și se amestecă bine.

Se lasă coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe grătar, pe ambele părti, timp de 25 de minute.
Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.

Secretul Bucătarului

Pentru ca sosul marinat să pătrunda bine în carne, se înțeapă suprafața cărnii cu o furculiță.
Pentru un plus de aromă, condimentele se taie cât mai mărunt.
Carnea se întoarce periodic în sosul marinat, pentru a se pătrunde uniform.
Vinul din marinată poate fi înlocuit cu bere pentru a frăgezi carnea de porc.

 

Autor Alexandrina Iordache 19 Septembrie 2014, 10:28 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii