Piept de curcan cu sos sweet chily și sparanghel

De Alexandrina Iordache 10 Aprilie 2015, 10:25 Retete

piept curcanReţeta mediteraneană ”Piept de curcan cu sos sweet chily si sparanghel” face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În aprilie promovăm bucătăria mediteraneană.

Ingrediente
- 200 g. piept de curcan
- 100 g. sparanghel
- 70 g. tăiței de orez
- 2 g. usturoi
- 100 ml. vin alb demi sec
- 50 ml. ulei de măsline
- 100 ml. sos sweet chily
- sare
- piper

Mod de preparare
Pieptul de curcan se taie felii și se prăjește în ulei de măsline. După ce s-a rumenit bine,  se stinge cu vin alb.
Se taie usturoiul mărunt și se pune în tigaie, peste carne, apoi se adaugă sosul sweet chily și se lasă pe foc până începe să clocotească.
Între timp se pun bucățile de sparanghel la prăjit în ulei de măsline iar tățeii de orez se fierb.

Mod de servire
După ce s-a terminat prepararea cărnii, se pun tăițeii de orez pe o farfurie și se asezonează cu sparanghel prăjit, piept de curcan și sos.

 

Autor Alexandrina Iordache 10 Aprilie 2015, 10:25 Retete
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii