P.S.RO susține moțiunea PNL, însă își rezervă dreptul de a analiza cu atenție propunerea unui nou premier

De Redactia 22 Septembrie 2015, 13:37 Politica

Parlamentarii Partidului Social Românesc au semnat moțiunea de cenzură depusă, astăzi, de PNL împotriva Guvernului Ponta și vor vota în favoarea acesteia, întrucât P.S.RO crede cu tărie că un premier trimis în judecată aduce un prejudiciu grav de imagine țării noastre. Însă, Partidul Social Românesc atrage atenția că votul pentru plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului nu este echivalent cu votul pentru învestirea unui alt Guvern. În acest sens, P.S.RO își rezervă dreptul de a analiza cu atenție propunerea unui nou premier și, implicit, Guvern, în funcție de criteriile de integritate, profesionalism și programul de guvernare.

Fiecare zi petrecută de Victor Ponta în funcția de premier, fiind trimis în judecată, reprezintă un risc pentru reputația țării în fața partenerilor internaționali și în fața propriilor cetățeni, de o gravitate fără precedent. Partidul Social Românesc își menține opinia potrivit căreia țara noastră nu poate fi reprezentată de un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupție, care nu mai prezintă niciun fel de credibilitate și nu se poate așeza la masa negocierilor ca reprezentant al României, acesta fiind motivul pentru care parlamentarii P.S.RO se vor exprima în favoarea demiterii lui Victor Ponta.

Însă, trebuie să privim dincolo de acest vot pentru căderea Cabinetului Ponta. Țara noastră a pierdut semnificativ în toată această perioadă în care Victor Ponta, din cauza orgoliului său, a ales să se agațe de o funcție atât de importantă, sacrificând bunul mers al societății românești. România nu mai poate permite ca pe viitor reputația ei să mai fie atât de afectată. Din acest motiv, Partidul Social Românesc anunță, pe această cale, că nu va vota orice propunere de viitor premier, ci va analiza cu atenție dacă sunt respectate criteriile de integritate, dacă persoana nominalizată a dat dovadă de profesionalism și va acorda o atenție deosebită programului de guvernare care va fi prezentat.

În actualul context internațional atât de delicat, avem nevoie de o reală stabilitate. Chiar și în afara crizei refugiaților, românii simt nevoia de stabilitate și siguranță din partea instituțiilor statului. Investitorii au și ei nevoie de stabilitate, iar dacă nu le acordăm cadrul necesar, economia țării va avea de pierdut. Toate acestea se pot realiza doar dacă în fruntea Guvernului și în componența lui vor fi persoane integre și profesioniste, care vor prezenta un program de guvernare realist.

Biroul de presă al P.S.RO

 

Autor Redactia 22 Septembrie 2015, 13:37 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii