Deputatul PP-DD Marioara Nistor solicită Guvernului să informeze românii despre drepturile copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

De Redactia 04 Aprilie 2014, 22:52 Politica
Preşedintele PP-DD Brăila, deputatul Marioara Nistor, s-a adresat oficial ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, precum şi ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, cărora le-a cerut să respecte drepturile copiilor din România ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

În interpelările trimise celor doi demnitari, parlamentarul brăilean a adus o serie de argumente în favoarea demersului său, arătînd că există un document oficial al Consiliului Europei care prevede acordarea unor drepturi băneşti copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.
 
„Sănătatea demografică a unei ţări stă în politica de susţinere a familiei şi a copiilor. Ca români, stăm şi asistăm neputincioşi la scăderea masivă a numărului de copii, atât ca urmare a naşterilor tot mai puţine, cât şi a plecărilor oamenilor în străinătate, cu pericolul de a fi martorii prabuşirii sistemul de asigurări sociale pe termen lung. PP-DD a reclamat în mai multe rânduri necesitatea creşterii alocaţiilor de stat pentru copii tocmai ca măsură de prevenire a unui dezstru demografic. Din raţionamente care ne scapă, propunerile noastre au fost sistematic tratate cu dispreţ sau considerate măsuri cu impact mare politic şi lăsate deoparte pentru vremuri politice mai cu miză pentru actuala guvernare, pentru că, nu-i aşa?, un partid ca PP-DD nu poate da lecţii de bune practici unor partide deja istorice într-o conjunctură socio-politică marcată de nenumărate gafe guvernamentale”, a subliniat parlamentarul brăilean în interpelările trimise celor doi miniştri.

Deputatul Marioara Nistor a mai argumentat intervenţia sa precizând că foarte puţini români care lucrează legal în strănătate ştiu că pot primi pentru copiii lor alocaţii destul de consistente, din ţara în care sunt angajaţi.

„Potrivit Regulamentului Consiliului Europei nr. 1408/1971, copiii ai căror părinţi lucrează legal în străinătate, într-o ţară din UE, pot primi alocaţiile care se dau în acea ţară, în locul celor din România, care sunt evident mult mai mici. Copiii au dreptul la această alocaţie indiferent dacă locuiesc în România sau în ţara în care muncesc părinţii lor. Mai pe româneşte, dacă noi nu o facem cel puţin să o facă alţii în locul nostru, şi să ne ajute să ne îngrijim copiii aşa cum merită. Din păcate, ne mulţumim cu faptul că România ocupă locul 168 în lume, „în coada Africii”, în ceea ce priveşte raportul dintre alocaţia anuala primită de copii şi Produsul Intern Brut”, a mai subliniat parlamentarul PP-DD.

Conform regulamentelor parlamentare, cei doi miniştri sunt obligaţi să răspundă interpelării deputatului Marioara Nistor în termen de 30 de zile.

Biroul de Presă al deputatului PP-DD de Brăila Marioara Nistor

 

Autor Redactia 04 Aprilie 2014, 22:52 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii