Ministerul Culturii raspunde interpelarii deputatului Marioara Nistor referitor la târgurile culturale din strainatate

De Alexandrina Iordache 26 August 2014, 21:01 Politica
Biroul de Presă al deputatului UNPR de Brăila, Marioara Nistor - membru în Comisia pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, informeaza ca deputatul a primit răspuns la interpelarea adresată conducerii Ministerului Culturii pe tema participării României la târgurile culturale din străinătate.

Deputatul Marioara Nistor se referea în interpelare la: „Asigurarea unei prezenţe româneşti solide şi profesioniste, la standardele secolului XXI, la târgurile, conferinţele şi expoziţiile internaţionale de artă plastică, fotografie, film, teatru, carte, presă, muzică, modă, etc., ar trebui, în opinia specialiştilor din domeniu, să reprezinte una din priorităţile Ministerului Culturii. De asemenea, un alt domeniu prioritar este reorganizarea Institutului Cultural Român, pentru a creşte vizibilitatea valorilor culturale româneşti în lume”.

Reproducem din comunicatul de presa:
”Potrivit răspunsului, formulat de fostul vicepremier Kelemen Hunor, în anul 2013 Ministerul Culturii a susţinut participarea României, cu organizarea standului şi invitarea unor scriitori români, la o serie de târguri internaţionale de carte, din Ierusalim, Leipzig, Budapesta, Praga, Baku, Frankfurt, Instanbul şi Stuttgart. De asemenea, Ministerul Culturii a sprijinit participarea unor scriitori la târgurile internaţionale de la Paris şi Goteborg, organizate de către Institutul Cultural Român, şi s-a implicat în susţinerea participării Uniunii Artiştilor Plastici la Salonul de Carte bibliofilă de la Marsilia.  De asemenea, în perioada următoare Ministerul Culturii va participa la târgurile internaţionale de carte din Frankfurt, Istanbul şi Sofia, la ultimul eveniment România având statut de ţară invitat de onoare.

Vă asigurăm că, în conformitate cu prevederile legale şi cu atribuţiile ce-i revin, Ministerul Culturii depune eforturi substanţiale pentru ca valorile culturale româneşti să poată fi cunoscute pe plan internaţional”, a conchis Kelemen Hunor, în răspunsul trimis deputatului Marioara Nistor.

Biroul de Presă al deputatului UNPR de Brăila Marioara Nistor

 

Autor Alexandrina Iordache 26 August 2014, 21:01 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii