Organizatia braileana prezenta la Consiliul National al Partidului Conservator

De Redactia 07 Iulie 2014, 00:54 Politica
Palatul Parlamentului a găzduit vineri, 4 iulie 2014, Consiliul Național al Partidului Conservator, în cadrul căruia au fost aleși 22 de vicepreşedinți, dintre care șapte pe regiunile de dezvoltare şi 15 vicepreședinți coordonatori ai departamentelor profesionale.
 
Președintele organizației brăilene a Partidului Conservator, senatorul Dănuț Cristian Mihai, a fost ales vicepreşedinte coordonator al departamentului profesional „Românii de pretutindeni şi relaţii internaţionale”. Alături de acesta au fost prezenți la eveniment și membrii brăileni ai Consiliului Național, care și-au arătat susținerea prin votul exprimat.

De asemenea, Consiliul Naţional al Partidului Conservator a adoptat, cu unanimitate de voturi, rezoluţia propusă de preşedintele partidului, Daniel Constantin, pentru susţinerea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. În cazul în care Ponta nu va candida, Partidul Conservator va desemna un candidat propriu.

„Având în vedere prevederile Statutului Partidului Conservator, în privinţa alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014,  Consiliul Naţional întrunit la data de 4 iulie 2014,  conform  prevederilor statutare, hotărăşte: Partidul Conservator va susţine candidatul  alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile prezidenţiale, dacă Victor Ponta, preşedintele PSD şi Prim-ministru al României va fi desemnat candidat. În caz contrar, Consiliul Naţional va fi convocat din nou în luna septembrie a acestui an pentru a valida candidatul pe care Partidul  Conservator îl va susţine pentru Preşedinţia României. De asemenea, Partidul Conservator reiterează nevoia de moderaţie pe scena politică românească, considerând că echilibrul reprezintă semnul unei normalităţi politice de la care politica românească şi o parte din politicienii noştri s-au îndepărtat”, prevede rezoluția.

Discursul senatorului la lansarea candidaturii:
”Stimati colegi,
Este o onoare să mă aflu azi în faţa dumneavoastră, să vă pot spune că, în calităţile pe care le am - de senator membru al Comisiei pentru Afaceri Europene şi secretar al Comisiei Economice -, am constatat că în mediul extern există un interes deosebit pentru consolidarea legăturilor cu România, în mai toate domeniile. În acealaşi timp, în comunităţile de români din afara ţării se manifestă o atmosferă favorabilă exprimării valorilor conservatoare în ceea ce priveşte familia şi tradiţiile ţării din care provin. Ei, în mod special, au confirmat cu prisosinţă că societatea devine mai bună dacă condiţia materială şi morală a membrilor săi se ameliorează.

Este un moment favorabil pentru ca Partidul Conservator, susţinător al acestui principiu, să se facă vizibil şi să atragă energiile pozitive, confirmate la fiecare contact pe care l-am avut cu mediul extern. De aceea, vă solicit votul pentru functia de vicepreședinte coordonator al departamentului profesional Românii de pretutindeni şi relaţii internaţionale şi vă asigur de implicarea mea totală pentru ca partidul nostru să capete importanţa pe care o merită într-o Europă în care excelenţa şi competitivitatea se manifestă tot mai puternic, iar noi, românii, reuşim să fim prezenţi în toate topurile.

Mai mult decât oricând, este momentul să fim uniţi, să lucrăm în echipă, să facem din Partidul Conservator una din principalele forţe politice ale ţării, aşa cum a mai fost în istoria sa îndelungată.

Istoricii spun că statul modern român a luat fiinţă odată cu înscăunarea lui Carol I de Hohenzolern. Să nu uităm că primul guvern format de Carol I a fost un guvern conservator, condus de Lascăr Catargiu. Prin urmare, avem şi tradiţie, şi identitate. Dar mai avem ceva: o echipă de vârf formată din oameni tineri, bine pregătiţi şi motivaţi să reaşeze partidul nostru pe locul ce i se cuvine. Am certitudinea că viitorul nostru politic se află pe mâini bune!

Doresc să închei urând succes candidaţilor înscrişi la aceste alegeri şi sunt convins că cei ce vor ocupa funcţiile de vicepreşedinţi ai partidului vor şti să lucreze într-o echipă care să–şi atingă idealurile".
Senator Dănuţ Cristian Mihai

Biroul de presa al Partidului Conservator Braila

 

Autor Redactia 07 Iulie 2014, 00:54 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii