Alianţa de centru-dreapta PNL şi PC. Protocolul a fost semnat.

De AGERPRES 10 Ianuarie 2011, 20:08 Politica
Protocolul de alianţă dintre Partidul Conservator şi Partidul Naţional Liberal a fost semnat, luni, la Palatul Parlamentului, în prezenţa conducerilor celor două formaţiuni. Pentru constituirea alianţei au votat, anterior, conducerile celor două formaţiuni. În timp ce conservatorii au votat în unanimitate pentru alianţa de centru-dreapta, la PNL au existat trei voturi împotrovă şi o abţinere. Liberalii şi conservatorii au decis, în document, ca denumirea noii construcţii politice să poarte numele de "Alianţa de Centru - Dreapta Partidul Naţional Liberal-Partidul Conservator', cu denumirea prescurtată 'ACD', având ca semn permanent o săgeată înscrisă în pătrat sub care se află denumirile prescurtate ale celor două partide PNL-PC.

Partidele membre ale Alianţei nu vor iniţia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor celor doua partide şi, în toate situaţiile, deciziile organismelor de conducere ale Alianţei se iau prin consens.

Documentul stipulează că deciziile Alianţei sunt publice, dar dezbaterile în forurile de decizie ale Alianţei sunt confidenţiale până la luarea unei decizii. De asemenea, conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid din Alianţă nu sunt permise. Miniştrii şi ceilalţi reprezentanţi ai Alianţei în administraţia publică centrală sau în structurile deconcentrate ale acesteia nu pot adopta poziţii publice polemice faţă de deciziile luate de colegi în domeniile proprii de competenţă.

Consiliul Naţional de Conducere - CNC - este format din câte 4 reprezentanţi ai conducerilor celor doua partide, desemnaţi şi revocaţi potrivit procedurilor interne ale fiecărui partid.  Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC va fi înregistrată marţi la Tribunalul Bucureşti, au declarat, pentru AGERPRES, surse din PC.

Iniţial, se anunţase că alianţa va fi înregistrată la tribunal în cursul zilei de luni, după semnarea protocolului de constituire, însă prelungirea şedinţelor de la PNL şi PC a făcut ca depunerea actelor să nu mai fie posibilă luni.


 

Autor AGERPRES 10 Ianuarie 2011, 20:08 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii