P.S.RO susține depolitizarea Televiziunii Publice

De Redactia 24 Septembrie 2015, 11:55 Politica

Partidul Social Românesc se declară împotriva unei noi numiri politice la conducerea Televiziunii Române, odată cu demiterea lui Stelian Tănase, și susține ca noul șef al TVR să fie numit în baza criteriilor de performanță. Depolitizarea instituțiilor statului este principalul criteriu pentru dezvoltarea societății, iar românii trebuie să primească servicii publice de calitate. P.S.RO face un apel pentru ca atât Televiziunea Română, cât și Radiul public să devină o media puternică, având principal obiectiv o informare corectă și profesionistă a românilor, cei care, prin contribuțiile lor, asigură funcționarea acestor servicii.

Partidul Social Românesc, așa cum a fost enunțat în Declarația Conferinței Naționale P.S.RO, susține renunțarea la algoritmul politic de numire în funcțiile de conducere în instituțiile care au de-a face cu banul public, justiția și controlul democratic asupra vieții politice. Acesta reprezintă un prim pas în direcția asanării vieții politice. Așadar, P.S.RO susține cu fermitate ca membrii Curții de Conturi, ai Curții Constituționale, ASF, CNA, Televiziunea și Radioul public să fie aleși în mod independent, exclusiv din rândul breslei profesionale de profil.

Poziția Partidului Social Românesc este aceea că sinecurile politice și numirea de apropiați, membri de familie sau ai clanurilor aparținând puterii momentului afectează calitatea, imparțialitatea și corectitudinea activității acestor instituții și a întregului mediu economic și social.

În acest sens, P.S.RO nu mai dorește ca viitorul șef al TVR să fie numit politic, ci pe baza criteriilor de performanță, pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii de calitate, de o presă puternică și echidistantă făcută de jurnaliștii din serviciile publice de televiziune și radio. Partidul Social Românesc face, așadar, un apel la celelalte formațiuni politice să ia în considerare faptul că românii trebuie să primească servicii de calitate, care pot fi asigurate numai de către un profesionist așezat la conducerea TVR și care poate scoate Televiziunea din colapsul financiar în care este în acest moment. O presă puternică este un barometru pentru o societate dezvoltată.

Biroul de presă al P.S.RO

 

Autor Redactia 24 Septembrie 2015, 11:55 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii