Festivalul Concurs National de Folclor "Flori in Bucovina", editia I, 18 aprilie 2015

De Alexandrina Iordache 21 Martie 2015, 10:24 Oferte

festival BucovinaMarti, 18 aprilie 2015, ora 10,00, la Casa de Cultura din municipiul Radauti se desfasoara Festivalul Concurs National de Folclor "Flori in Bucovina". La festival pot participa solişti vocali şi instrumentişti având vârste cuprinse intre 6 si 21 ani, din toate judetele tarii.

Conform organizatorilor, scopul festivalului-concurs este de a descoperi, selecta, promova si lansa tinere talente care sa reprezinte Romania la festivalurile internationale la care avem invitatii pentru anul 2015.

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Friends Forever Tg Mures in parteneriat cu Asociatia Culturala Traditii Aradene, Arad, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Radauti, jud Suceava.

Festivalul-concurs se desfasoara pe mai multe sectiuni, pe categoriile de vârsta: 6-10 ani; 11-15 ani; 16-21 ani. Sectiunile fetivalului sunt: solişti vocali, solişti instrumentişti si jocuri traditionale. Taxa de participare este de 30 lei la individual (solisti) si 10 lei/pers, la perechi de dansatori, grupuri de dansatori, ansambluri etc. Inscrierile se fac pâna pe 10 aprilie 2015.

Informatii se pot obtine la numerele de telefon: 0754657842 si 0740622554.

Festivalul este dotat cu premii. Se va acorda Trofeul festivalului, iar la fiecare sectiune, Premiul 1, 2 si 3, constand in diplome, medalii, precum si inscrierea la festivaluri internationale, dar si premii speciale.

Detalii în Regulamentul Festivalului Concurs National de Folclor ” FLORI IN BUCOVINA”

Asociatia Culturala ”Friends Forever” Tg Mures în parteneriat cu Asociatia Culturala Traditii Aradene, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al Municipiului Radauti, organizeaza, în data de 18 APRILIE 2015, orele 10,00, la Casa de Cultura din Radauti FESTIVALUL CONCURS NATIONAL DE FOLCLOR "FLORI IN BUCOVINA".

Condiţii de participare:
Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni, solişti vocali, instrumentişti si jocuri populare, fiind deschis interpreţilor si dansatorilor amatori din întreaga ţară. Din fiecare judeţ pot participa solişti vocali şi instrumentişti având vârste cuprinse intre 6 si 21 ani. Nu se primesc în concurs artişti consacraţi sau profesionisti.

Scopul festivalului concurs
Este de a descoperi, selecta, promova si lansa tinere talente care sa reprezinte Romania la festivalurile internationale la care avem invitatii pentru anul 2015.

Manifestarea noastra are un caracter competitiv care isi propune sa trezeasca in participanti, dragostea pentru cultura si arta, de cunoastere si respectare a valorilor folclorului nostru national si nu in ultimul rand, crearea unor punti de prietenie intre concurentii veniti din toata tara.

În acelaşi timp, festivalul contribuie într-o mare măsură la educarea şi influenţarea în mod pozitiv a gustului tinerei generatii si nu numai, iubitoare de muzică adevărată, autentica, prin repunerea în circulaţie a unor piese valoroase, din diferite zone ale ţării, manifestarea noastra, reprezintănd totodată o invitaţie de a ne apropia cu speranţă, respect şi demnitate de cultura şi civilizaţia tradiţională, materială şi spirituală a neamului nostru romanesc.

Categorii de varsta
Grupa de varsta 6-10 ani
Grupa de varsta 11-15 ani
Grupa de varsta 16-21 ani
In cazul in care doresc sa participe in concurs persoane cu varste mai mari de 21 ani, vom infiinta inca o grupa de varsta, a celor peste 22 ani

In cadrul ansamblurilor de dansuri, pot concura persoane de varste diferite, aceasta sectiune fiind structurata pe doua categorii de varsta, 6-13 ani si 14-21 ani. Ca si in cazul solistilor vocali si instrumentisti, daca vom avea solicitari, vom infiinta si la sectiunea joc traditional inca o categorie de varsta.

Participantii se vor prezenta in concurs cu melodii, dansuri si costume populare specifice zonei din care provin

La inscriere, concurentii sunt rugati sa prezinte o lista cu festivalurile concurs la care au mai participat, precum si premiile obtinute, acest lucru fiindu-ne necesar la prezentare.

Secţiunea I - Solişti vocali
Concurenţii vor prezenta două piese muzicale. Prima piesă, FARA ACOMPANIAMENT, va fi doină, cântec doinit, baladă sau cântec epic. Se vor interpreta/ cânta max. 2 strofe.  A doua piesă, un cântec măsurat, într-un tempo mişcat, va fi acompaniată de orchestra proprie ori negativ pe CD sau stick (sau, după caz, de o formulă instrumentală tradiţionala). Ambele piese NU vor depasi 7 min.

CONCURENTII DE LA SECTIUNEA SOLISTI VOCALI, CATEGORIA DE VARSTA 6-10 ANI POT SA INTERPRETEZE IN LOC DE DOINA, O MELODIE LENTA, FARA ACOMPANIAMENT ORCHESTRAL

Secţiunea a II-a - Solişti instrumentişti: Concurenţii vor interpreta două piese cu acompaniament, diferite ca mişcare, ritm şi tempo, specifice zonei din care vin. Ambele piese NU vor depasi 7 min.

Sectiunea a III-a - Jocuri traditionale
Concurentii vor prezenta maxim două jocuri dansuri populare, sau o suita de jocuri dansuri din zona pe care o reprezinta, care NU vor depasi 10 min.

Programul de desfasurare
Ora 10, 00 - 10,30, inscrierea concurentilor care nu au avut posibilitatea sa vireze taxa de participare in contul afisat si proba de sunet

Taxa de participare
Este de 30 lei la individual(solisti) si 10 lei/pers, la perechi de dansatori, grupuri de dansatori, ansambluri etc si se va depune anticipat in contul Asociatiei Culturale Friends Forever Tg Mures, RO55 RNCB 0193 1429 9543 0001, deschis la BCR Tg Mures, PANA LA DATA DE 10 APRILIE A.C. Codul fiscal al asociatiei este 33631792.

Dupa depunerea banilor in cont, sunteti rugati sa scanati chitantele fiscale, sa le trimiteti pe adresa de E-mail neamtulucia1@yahoo.com. si sa contactati telefonic organizatorii pentru inscrierea in concurs. Doar cei care se hotarasc sa ni se alature in ultimul moment sau cei care nu au posibilitatea sa depuna banii in cont vor plati taxa de inscriere in ziua festivalului concurs.

Jurizarea
Juriul va fi format din minim 3 persoane, toti avand specializarea muzica, coregrafie, folclor. Componenta juriului va fi facuta public inainte cu 48 ore de la inceperea evenimentului.

Premierea
Se va acorda Trofeul festivalului, iar la fiecare sectiune, Premiul 1, 2 si 3, constand in diplome, medalii, precum si inscrierea la festivalurile internationale la care suntem invitati anul viitor. In cazul in are vom avea sponsori, ca si la activitatile anterioare, vom acorda premii in obiecte, produse si bani.

Se vor mai acorda premii speciale: pentru originalitatea costumelor, prezenta scenica, cel mai tanar(a) concurent(a), special al juriului, al Asociatiei Culturale Friends Forever, al sponsorilor, Primariei Radauti, Miss si Mister festival etc.
Toti concurentii vor primi diplome de participare.

Recitalurile castigatorilor
Daca timpul ne permite, vor sustine recitaluri concurentii care au obtinut trofee si locul 1 la toate sectiunile.

Contestatii
La sfarsitul concursului, presedintele juriului va sta la dispozitia celor nemultumiti, pentru rezolvarea contestatiilor sau a altor probleme privind evolutia participantilor. Contestatiile se admit doar la sfarsitul concursului si se vor rezolva pe moment, urmand a fi anuntata public decizia juriului.

In perioada in care se va face jurizarea, se va desfasura un program artistic
ATENTIE! Tinand cont ca este un concurs structurat pe categorii de varsta, concurentii vor prezenta la inscriere o copie dupa un act de identitate.
FESTIVALUL CONCURS VA FI INREGISTRAT SI DIFUZAT DE TELEVIZIUNILE LOCALE

Informatii si inscrieri la tel:
- 0754 657 842- Lucia Neamtu, Presedintele Asociatiei Culturale Friends Forever Tg Mures
- 0740622554 - Ilie Macovei, Presedintele Asociatiei Culturale Traditii Aradene, Arad
Va asteptam cu drag!

 

Autor Alexandrina Iordache 21 Martie 2015, 10:24 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii