Protest împotriva schimbări prefectului de Harghita

De Gheorghe Funar 06 August 2014, 08:37 Natiunea
Partidul România Mare protestează împotriva Guvernului Ponta (româno-ungar) care a hotărât să-l demită din funcţie pe Prefectul român al judeţului Harghita, domnul Adrian-Jean Andrei (din partea P.S.D.), iar în locul lui să-l numească pe reprezentantul Ungariei şi al U.D.M.R., numitul Petres Sandor, care are dublă cetăţenie şi a depus jurământ de credinţă la Budapesta şi să acţioneze pentru refacerea Ungariei Mari prin anexarea Ardealului.

Guvernul Ponta, sfătuit de consilierul ungur al premierului României şi la cererea Guvernului Ungariei, l-a înlăturat din funcţie pe Prefectul român al judeţului Harghita deoarece el a atacat, în faţa instanţei de contencios-administrativ, hotărârile ilegale ale mai multor Consilii locale din acest judeţ prin care acestea şi-au declarat autonomia şi apartenenţa la Ungaria Mică (aşa-zisul ţinut secuiesc, dar fără secui).

Încălcând principiul transparenţei Guvernul Ponta păstrează secretul în privinţa votului exprimat de miniştrii români, unii dintre ei pozând în mari patrioţi.

Se ştie că, anul 2014 a fost declarat de Ungaria şi U.D.M.R. ca fiind „anul autonomiei”, al acţiunilor decisive împotriva integrităţii teritoriale a României. Prin numeroasele acţiuni bine organizate, finanţate şi coordonate de la Budapesta, Ungaria a obţinut pe căi ilegale, prin retrocedări, circa 40% din imobilele existente în Ardeal şi a acordat dubla cetăţenie la peste patru milioane de cetăţeni români, dintre care trei milioane nu cunosc limba ungară. La toate acestea se adaugă acţiunile repetate pentru obţinerea de iure, pe căi nelegale, a autonomiei multor localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, prin hotărâri ilegale ale Consiliilor locale şi judeţene care să nu fie atacate în instanţă de către prefecţii din cele trei judeţe ale României.

Prin încălcarea Constituţiei (art.16, alin.3), prin aducerea reprezentanţilor Ungariei şi ai U.D.M.R. în Guvernul României şi prin numirea prefecţilor şi subprefecţilor unguri, premierul Victor-Viorel Ponta, candidat la funcţia de Preşedinte al României, a pus în mare pericol integritatea teritorială a ţării noastre şi a grăbit obţinerea autonomiei Ardealului.

Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.) a considerat că este nelegală angajarea de către un deputat al U.D.M.R. a soţiei sale la cabinetul lui de parlamentar. În mod suspect, A.N.I. refuză să cerceteze cazurile de incompatibilitate ale membrilor U.D.M.R. din Guvern şi ale altora care ocupă funcţii şi demnităţi publice, care au cetăţenia ungară şi au depus jurământ de credinţă faţă de Ungaria şi poporul ungar.

Conform Constituţiei, art.109, alin.2, Preşedintele României are dreptul „să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie.”

Preşedintele Traian Băsescu a jurat să respecte Constituţia şi are dreptul să treacă la suspendarea din funcţie a primului-ministru şi a miniştrilor vinovaţi de retrocedarea ilegală a numeroase imobile din Ardeal (în valoare de peste 100 miliarde euro) către Ungaria, bisericile maghiare şi alte persoane juridice şi fizice ungare; vânzarea nelegală a pământului românesc la unguri; susţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. În cazul în care actualul Preşedinte al României nu poate sau nu vrea să respecte Constituţia şi să acţioneze pentru stoparea acţiunilor revizioniste ale Ungariei şi U.D.M.R. se va ajunge în următoarele luni la o escaladare a lor, atât în ţară cât şi la organismele europene.

Apropiindu-se alegerile prezidenţiale din noiembrie a.c., îmi îngădui să fac un apel la toţi candidaţii la funcţia de Preşedinte al României pentru a solicita public premierului Victor-Viorel Ponta să elimine reprezentanţii U.D.M.R. din Guvern şi din toate structurile sale din teritoriu deoarece şi aceştia au cetăţenia Ungariei, au jurat credinţă acestui stat neprieten şi cu tendinţe seculare revizioniste. Aşa s-a întâmplat şi în anul 1919 când la 4 august Armata Română a ocupat Budapesta, deoarece Ungaria cu sprijinul Rusiei bolşevice, a încercat să anexeze prin forţa armelor, Ardealul. Acum, după 95 de ani, Ungaria şi iredentismul ungar a renunţat (deocamdată) la intervenţia militară în Ardeal şi a trecut la o altă tactică, bazându-se pe trădătorii români pe care i-au corupt şi îi şantajează, mai ales pe unii fruntaşi de la centru şi locali ai partidelor politice care s-au aflat cu schimbul la Putere, în ultimii 25 de ani.

Poziţiile şi acţiunile Partidului România Mare şi ale mele (începând din februarie 1990) împotriva Ungariei şi U.D.M.R., a pericolului unguresc au fost întodeauna clare, demne şi ferme. Din păcate, în ultimii 25 de ani, toate celelalte partide politice parlamentare au permis existenţa U.D.M.R., s-au aliat cu această organizaţie extremistă şi anti-românească, au sprijinit-o în acţiunile sale diabolice împotriva Poporului Român şi a integrităţii teritoriale a României. Fără complicitatea lor şi fără susţinerea celor trei Preşedinţi ai României (Iliescu, Constantinescu şi Băsescu), pericolul unguresc nu ar fi existat şi nu ar fi fost tulburată liniştea şi existenţa românilor din Ardeal, mai ales a celor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

 

Autor Gheorghe Funar 06 August 2014, 08:37 Natiunea
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii