Pod de gheata pe Dunare la Braila - Insula Mare este izolata

De AGERPRES 19 Februarie 2012, 11:33 Monitorul
Peste cinci mii de oameni care locuiesc in Insula Mare a Brailei sunt izolati. Trecerea cu bac-ul este blocata datorita unui pod de gheata format pe Dunare, la Braila, in dreptul Capitaniei. Daca Dunarea se blocheaza traversarea cu impingatorul se va face pentru urgente medicale.
 
"Toate sloiurile care se duc la vale se opresc în podul de gheata din dreptul Capitaniei, care urca încet, încet spre portiunea pe care facem traversare. Daca se blocheaza Dunarea, vom traversa eventual cu împingatorul, dar numai pentru urgente medicale", declara prefectul Dumitru Popa.

În IMB au fost deschise drumurile, au fost duse ajutoare alimentare, s-au aprovizionat magazinele, fabrica de pâine de la Marasu care asigura pâine pentru toata Insula Mare a fost aprovizionata cu faina, iar autoritatile spera ca locuitorii vor putea face fata situatiei.

Locuitorii din IMB au primit trei tone de preparate din carne, aduse cu un elicopter al MApN, în cadrul unei actiuni organizate de Statul Major General al Armatei Române, si 800 kg conserve de pateu si 6.626 litri apa minerala, alimente asigurate din rezervele de stat.

SC TCE Trei Brazi, societatea care administreaza exploatatia agricola din zona, considerata cea mai mare din Europa, a dus fiecarei familii din IMB câte cinci pâini, doi litri de ulei si trei kilograme de zahar.

În cele 11 sate din Insula Mare a Brailei traiesc peste 5.000 de oameni, care, atunci când se revarsa apele crescute ale Dunarii, sufera din cauza inundatiilor, iar când fluviul îngheata au probleme cu traversarea Dunarii, având în vedere ca singura legatura cu municipiul se face pe apa.

 

Autor AGERPRES 19 Februarie 2012, 11:33 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii