Cum folosești un soft de salarii în mod eficient?

De Frimu Ghinea 06 Mai 2021, 19:03 IT

soft salarii

Un soft salarii este un instrument digital care te ajută să optimizezi procedurile de payroll din cadrul companiei. Însă pentru a te bucura la maxim de avantajele lui, trebuie utilizat în mod corespunzător. Deși te ajută la gestionarea proceselor în format digital, volumul de muncă nu se schimbă, ci doar se eficientizează modul de lucru. Folosit necorespunzător, un soft salarii va îngreuna sarcinile, iar specialiștii în payroll vor deveni mai stresați pentru că nu își vor putea îndeplini sarcinile la timp.

Folosește tehnologia în avantajul tău și exploatează-i toate beneficiile, astfel încât să te bucuri de rezultate satisfăcătoare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să folosești la capacitate maximă un soft de salarii:

1. Studiază programul payroll în detaliu

Detaliile fac diferența, iar informația reprezintă putere. Alocă-ți timpul necesar pentru a te familiariza cu softul de salarii. Cu cât îl cunoști mai bine și explorezi toate meniurile și funcționalitățile, cu atât vei ști să îl folosești mai rapid.

Astfel fluidizezi activitatea. Citește manualele de utilizare și, la nevoie, cere mai multe informații direct de la furnizor.

2. Centralizează toate informațiile despre soft într-un loc accesibil

Fiecare soft salarii este foarte complex, având multe funcționalități. Cea mai sigură metodă de a-l cunoaște foarte bine este prin utilizarea lui. De aceea, chiar dacă te documentezi în permanență, până nu pui în practică teoria, îți va fi mai greu de memorat. De aceea, colectează într-un loc sigur și accesibil toate manualele de utilizare a softului de salarii. La nevoie vei ști exact unde să le cauți, ceea ce te va ajuta să economisești timp.

3. Nu ignora notificările pe care le afișează softul

Orice soft salarii este construit astfel încât să te notifice atunci când se întreprind anumite acțiuni sau când apar modificări care intră în contradicție cu algoritmii pe care îi are setați. Nu le ignora! Te vor ajuta să înțelegi ce se întâmplă și, chiar, în multe cazuri te pot corecta dacă faci o greșeală. Citește-le cu atenție înainte să dai „accept” sau „cancel”, astfel încât să știi dacă există repercusiuni și cum să le gestionezi.

Bucură-te de un mediu de lucru mai organizat cu dp-Payroll

Un soft salarii performant, cu 25 de ani de experiență este dp-Payroll al companiei UCMS by AROBS. Softul este complex și complet, compus din 19 module, care au rolul de a asigura un management corect al salarizării. Pentru a oferi un plus de siguranță, softul este actualizat în timp record cu toate modificările legislative. Vrei să afli mai multe informații? Contactează-i pe specialiști la office@ucms.ro sau la telefon: 0720 534 424.

 

 

Autor Frimu Ghinea 06 Mai 2021, 19:03 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii