Acțiune de voluntariat organizată și desfășurată de elevii și profesorii de la Liceul Teoretic ”Panait Cerna” Brăila

De Alexandrina Iordache 22 Decembrie 2019, 21:18 Invatamant

activitate voluntariatactiv voluntariat

Spre sfârșitul semestrului I elevii și profesorii de la Liceul Teoretic ”Panait Cerna” din Brăila au organizat și desfășurat un act de caritate pentru persoanele de la Fundatia "Lumina" din cartierul Obor, etapă din Strategia Națională de Acțiune Comunitară.
activ voluntariat activ voluntariat
Despre modul cum a fost organizată și desfășurată această activitate ne vorbește elevul Papuc George din clasa a X-a A:

„V-ați întrebat vreodată cum se simt cei care sunt mai puțin norocoși ca noi, care nu au avut un părinte care să le spună "te iubesc" care să le lumineze ziua în schimb se bucură imens când văd că persoanele din jurul lor le sar în ajutor fără să aștepte nimic în schimb?
Am să vă povestesc cum noi, niște oameni oarecare, am reușit să punem pe buzele unor oameni, necunoscuți, un zâmbet și în inima lor o speranță care mereu le aduc aminte că totul va fi bine.
Era o zi de vineri când doamna noastră dirigintă  ne-a anunțat că se organizează un act de caritate pentru persoanele de la Fundația "Lumina" din cartierul Obor și are nevoie de voluntari care să aducă diverse legume la alegere; fără să mai stau pe gânduri m-am ridicat în picioare și entuziasmat am spus ca mă ofer eu. Uitându-mă în jur rămân surprins când observ că nu numai eu însă toți colegii mei se ofereau, simțeam o bucurie atât de enormă încât nici măcar în cuvinte nu o puteam exprima.
A doua zi am luat contact cu celelate clase din liceu care participau și ne-am înțeles cu ceea ce fiecare clasa ar trebui să cumpere sau să aducă de acasă, legume precum cartofi, gogoșari, ceapă, varză și carne de diferite feluri, fiecare clasă având un reprezentant care să organizeze clasa respectivă astfel încât totul să fie gata la timp. Două săptămâni mai târziu, eu fiind reprezentantul clasei mele, am adunat toate alimentele pe care le dețineam ca și clasă și am ales câțiva colegi care să mă ajute să transport legumele. Impreună cu celelalte clase și alături de colegii mei am pornit la drum. Fiecare avea o sacoșică cu alimentele pe care le-a adus; indiferent de cantitatea adusă te simțeai vesel și nerăbdător deoarece făceai o faptă bună. Odată ajunși la Fundația "Lumina" am făcut o poză de grup care să ne ajute să ne aducem aminte de această zi minunată și am intrat înăuntru; drumul spre camera de depozitare era un hol întunecos, strâmt însă totul era curat. După ce toată lumea a intrat în aceea cameră aceasta devenise dintr-o dată micuță și neîncăpătoare însă un lucru era cert ochii tuturor străluceau de bucuria de a face un lucru creștinesc, ajutarea celor mai puțin norocoși.
In acel moment intră o femeie care se prezintă drept administratoarea fundației și care ne ține un discurs despre viețile acestor persoane de aici care odată ce au rămas fără un acoperiș deasupra capului au venit aici căutând un viitor mai bun și că ne mulțumește enorm pentru ajutorul acordat deoarece orice gest contează pentru acești oameni.
Acest lucru a avut un impact emoțional imens pentru mine și am fost plin de mulțumire că am participat la un asemenea lucru și te încurajez pe tine cititorule să faci câte o faptă bună din când în când indiferent de cât de mic este gestul pentru că ceea ce ție ți se pare insignificativ este ceva enorm pentru persoana de lângă tine".

Acțiunea de voluntariat a fost coordonată de directorul liceului, prof. Picuș Veronica și a constat în colectarea de alimente pentru a ajuta persoanele instituționalizate.

Elevii participanți ca voluntari la această activitate au fost coordonați de prof. diriginți: Sima Raluca (clasa a IX-a C), Bujor Nicoleta (clasa a XI-a B), Ionescu Sorin (clasa a XI-a C), Khattak D (clasa a XI-a D), Ungureanu Georgeta (clasa a XI-a E), Nazaru Teodorini (clasa a X-a B), Trufaș Cătălina (clasa a X-a A), Rădulescu Mihai (clasa a X-a C), Gagu Adelina (clasa a X-a D). Au participat, de asemenea, prof.: Munteanu Mihaela (clasa a XII-a A), David Ecaterina (clasa a XII- D), Dinu Nicoleta, Hortopan Diana, Iordache Mirela, Ștefănescu Ramona, Costache Tatiana, Mocanu Tatiana.

Câteva impresii ale elevilor participanți:

"A fost o experienţă minunată, deoarece am simţit că lucrurile pe care le-am luat pentru ei au fost dăruite cu suflet" - Belioglu Ionela-Maria, clasa a XI-a D

"Cu toate că am mai făcut acte de voluntariat, de fiecare dată momentele sunt mai speciale, deoarece atunci când vezi mulţumirea de pe feţele lor te simţi împlinit" - Constantin Ionuţ, clasa a XI-a D.

"Eu sunt de părere că voluntariatul te ajută să devii o persoană mult mai binevoitoare şi darnică, iar aceste acte caritabile te ajută să vezi o altă faţă a lumii cu alţi ochi" - Viviana Anghel, clasa a XI-a D.

 

Autor Alexandrina Iordache 22 Decembrie 2019, 21:18 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii