Sandra, absolventa de 10, de la ”Cerna”

De Ionel Lazarică 22 Mai 2019, 22:23 Invatamant

SandraInițial am vrut să fac un material de presă despre elevii de excepție  de la Liceul Teoretic”Panait Cerna”, care au participat la concursuri și olimpiade și au câștigat numeroase premii importante, dar într-o manieră inedită, profund umanistă, dincolo de formalismul jurnalistic, și anume prin prisma percepțiilor colegilor și profesorilor lor. Totuși gândurile și sentimentele pe care mi le-au împărtășit cei din urmă, pentru colega și respectiv, eleva lor, Ionescu Alessandra, dintr-a XII-a F, m-au determinat să-i dedic acest articol:
 
”Sandra Ionescu; o avem colegă de prin semestrul al doilea, din clasa a IX-a. Ea este cea mai conștiincioasă persoană pe care o cunosc și admir și respect faptul că reușește să fie o elevă de nota 10, din toate punctele de vedere și să fie și o prietenă /fiică/iubită pe care o prețuiești toată viața și care își clădește drumul spre un viitor promițător. Sunt sigură că ea va ajunge departe și chiar dacă invidia a apărut din cauza rezultatelor ei bune la orice face, ea și-a văzut de drumul ei pe toate planurile. Nu am vorbit în fiecare zi cu ea însă  suntem destul de apropiate și o să-mi lipsească acea colegă tăcută și drăguță de care o să-mi aduc aminte și când o să avem noi înșine familiile noastre. Ea este singura persoană din viața mea ce nu și-a pierdut interesul pentru învățătură și a rămas, de când a venit la noi în liceu și până în prezent, o persoană cu mult potențial și devotament în ceea ce privește autodezvoltarea” (Albu Madalina)

”Ionescu Alessandra sau Sandra, cum m-am obișnuit să-i spun, este o colegă bună și o prietenă minunată. Cu toate că nu a fost în acest liceu de la început, aceasta a reușit să se încadreze perfect și să facă mândră atât clasa cât și liceul, dar cel mai mult, pe ea însăși. Mă bucur pentru premiile obținute de ea la olimpiadele de istorie, cât și la cea de sociologie, acolo reușind să aibă un calificativ foarte bun; mă bucur pentru ea deoarece știu cât de importante au fost pentru ea aceste realizari și cât a luptat pentru a ajunge aici. A făcut multe sacrificii pentru această performanță și merită toate laudele deoarece a reușit să își depășească limitele și să-și atingă scopul. Sunt mandră de colega mea, mă bucur că este fericită datorită rezultatelor obținute și știu că și pe viitor va avea astfel de realizări. Ii doresc tot binele, mult succes cu examenele și cu admiterea și sper ca toate planurile ei să se îndeplinească” (Mihaila Lorena)

”Sandra a fost o surpriză pentru mine. Când s-a mutat în clasă, părea doar o altă figură în peisajul destul de banal al clasei, dar ulterior am înțeles că mă înșelasem. Înțelesesem că e o persoană mai inteligentă decât cei din jurul ei, dar nu mă așteptam să fie o persoană atât de motivată. După aceea începusem să am impresia că era doar o persoană în tiparul elevului model și deși asta era corect aparent, cel puțin în ultimul an am observat că în ciuda faptului că este un elev model și învață foarte mult nu o face cu mult mai mult decât o persoană normală, așa că m-am decis să vorbesc cu ea și mi-am dat seama că de fapt învăța cam cum învăț și eu, doar că ei îi pasă. Din punctul ăsta am început să o apreciez mai mult decât pe oricare coleg din clasa mea. După atâta timp aș putea spune că Sandra a fost o serie de surprize, cel puțin pentru mine” (Bălan Daniel)

”Ca dirigintă a Alessandrei, pot spune că este o elevă deosebită, cu reale calități intelectuale, de comportament, ce s-a implicat și participat în cei patru ani de liceu, nu numai la concursuri și olimpiade școlare ci și la activități extracurriculare, de voluntariat sau de caritate. Pentru mine a fost o mândrie să am în clasă o astfel de elevă, șefa promoției  2019, a Liceului Teoretic ”Panait Cerna”. Îi doresc multă baftă la examenul de bacalaureat și la examenul de admitere la facultate. O aștept atât pe ea, cât și pe ceilalți colegi de-ai ei din clasă, să vină la liceu, să-mi vorbească despre realizările lor” (prof. Carmen Dobre)

”Încă din 2015 am avut privilegiul de a avea la clasă pe Alessandra. Era un copil timid, liniștit, dar cu o privire extrem de pătrunzătoare și inteligentă. Am remarcat, în timpul orelor de istorie, interesul pentru informațiile predate, cât și ușurința, plăcerea de a le asimila. Având în vedere interesul ei pentru ora de istorie, am încurajat-o să participe la concursuri școlare, unde își putea proba abilitățile dobândite. Prin participarea la aceste concursuri a demonstrat ambiție, perseverență, dorința de autodepășire permanentă, evidențiată, an de an, de rezultatele obținute: 2017 - mențiune la olimpiada județeană de istorie; 2018 - premiul II la aceeași competiție școlară și 2019 premiul I la olimpiada  județeană de istorie și participare la faza națională, unde a obținut o mențiune. Pentru mine a fost o ”întâlnire” de excepție, care de obicei, se întâmplă atât de rar. În final îi recomand Alessandrei să țină cont de faptul că performanța se obține greu, dar se menține la același nivel și mai greu. Așadar continuă să obții alte și alte rezultate care să confirme evoluția de excepție! (prof. Gabriel Voiculeț)

Ionescu Alessandra a fost și eleva mea și din această cauză, cu riscul subiectivității, pot să spun că  elevii ca ea, reprezintă motivul pentru care, meseria de dascăl rămâne cea mai frumoasă meserie din lume...

 

Autor Ionel Lazarică 22 Mai 2019, 22:23 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii