Medalii de aur, argint si mentiuni speciale obtinute de elevii români la olimpiadele internationale de chimie si fizica

De Alexandrina Iordache 20 Mai 2014, 07:57 Invatamant
A 48-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie „D. Mendeleev", s-a desfasurata în perioada 11 - 17 mai 2014, la Moscova. România a ocupat primul loc pe echipe. Au primit medalii de aur elevii: Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Stefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu" din Bucuresti), Dumitru Calugaru (clasa a XI-a /Colegiul National „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Radu Costin Bîzga-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul National „I.C. Bratianu” din Pitesti).

Elevul Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul National „Sfântul Sava" din Bucuresti) a primit medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obtinuta de Gabriel Dragos Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul National „Petru Rares" din Piatra Neamt).

Elevii olimpici români au participat, pentru prima data, la Olimpiada de Fizica a Asiei desfasurata în perioada 11-18 mai 2014 la Singapore unde au obtinut trei medalii de argint si doua mentiuni. Medalii de argint au fost obtinute de elevii: Dan Stefan Eniceicu (clasa a X-a), Tudor Costel Cretu (clasa a X-a) si Cristian Alexandru Frunza (clasa a XI-a), toti elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti.

Dan Stefan Eniceicu a primit si premiul special pentru reaizarea celui mai creativ experiment. Elevii Ilena Rugina (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Ioan Ignat (clasa a XI-a/Colegiul National „Mircea cel Batrân" din Constanta) au primit mentiuni speciale.

 

Autor Alexandrina Iordache 20 Mai 2014, 07:57 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii