Colegiul Naţional Pedagogic „D.P. Perpessicius” din Brăila a derulat proiectul eTwinning „The Fairy Tale Town”

De Alexandrina Iordache 19 Octombrie 2020, 13:52 Invatamant

În anul şcolar  2019 - 2020, în perioada de pandemie, Colegiul Naţional Pedagogic „D.P. Perpessicius” din Brăila a derulat proiectul eTwinning „The Fairy Tale Town”. La proiectul sus menționat, derulat în parteneriat cu Şcoala Ahmet Alper Dincer Anatolian High School, Ankara din Turcia, au participat un număr de 131 de elevi coordonați de 16 profesori din 9 şcoli din România, Turcia, Slovacia, Spania, Croaţia  şi  Grecia.

Câteva impresii despre proiect aflăm de la:

Profesor Mirela Iordache:
„Proiectul a fost o experienţă de învăţare prin colaborarea online pentru elevii şi profesorii care au participat. În acest sens, în calitate de profesor fondator al proiectului, am organizat activităţi în care participanţii şi-au împărtăşit satisfacţia rezultatelor obţinute şi a lucrului în echipă”.

Profesor Manuela Mirela Bertescu:
„Prin acest proiect ne-am propus ca elevii şi profesorii să cunoască şi să analizeze elementele semnificative ale istoriei, culturii şi vieţii culturale şi economice din oraşul în care locuiesc, şi să devină colaboratori la strângerea multor materiale şi date pentru lecţiile teoretice”.


harta desen  desen

Profesor Mariana Tudose:
„În calitate de profesor de Educaţie vizuală, am îndrumat elevii în realizarea unor lucrări plastice în care au surprins oraşul Brăila într-o atmosferă, feerică, veselă, de poveste ce ne duce cu gândul la copilărie şi la fanteziile ei”.

13 desen desen4


Promovarea unei imagini pozitive a Colegiului Naţional Pedagogic „D.P. Perpessicius” Brăila, unitate de învățământ cu profesori dedicați și elevi ambițioși, interesați de problemele lumii în care trăiesc, a fost principalul beneficiu al proiectului.

Nu este singurul proiect derulat de Colegiul Naţional Pedagogic „D.P. Perpessicius” din Brăila. Alte trei proiecte eTwinning: „Media Literacy and Fake News”, „Edible Identities. Food as Cultural Heritage” şi „ Philosophy with Movies” se derulează în prezent în parteneriat cu  Liceul Teoretic „Panait Cerna” din Brăila.

 

Autor Alexandrina Iordache 19 Octombrie 2020, 13:52 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii