Personalitati românesti din istorie ilustrate în filatelie, expozitie organizata la Scoala Mihail Sadoveanu Braila

De Alexandrina Iordache 10 Decembrie 2014, 21:42 Invatamant

expozitie filatelicaMiercuri, 10 decembrie 2014, ora 13,00 la Scoala Generala ”Mihail Sadoveanu” din Braila a avut loc un eveniment deosebit, primul de acest gen organizat într-o scoala. Este vorba de expozitia ”Personalitatilor românesti din istoria si literatura româna ilustrate în filatelie”, expozitie realizata de Nelu Ivan presedintele Asociatiei filatelice Braila si Andrei Trofin, elev în clasa a VII-a la Scoala Generala ”Mihail Sadoveanu”, membru al asociatiei.organizatori expozitie

Manifestarea deschisa de Casănalta Simina, directoarea scolii, s-a desfasurat într-o sala de clasa cu participarea colegilor elevului Andrei Trofin.

Adresându-se elevilor doamna directoare a precizat faptul ca elevul Andrei Trofin, la cei 13 ani, este membru al Asociatiei filatelice si acest lucru l-a ajutat, ca pe orice colectionar, sa-si îmbogateasca cunostintele nu numai în istorie ci în toate domeniile.

Este de apreciat faptul ca elevul Andrei Trofin nu numai ca a acumulat cunostinte dar a tinut sa le împartaseasca si colegilor sai prin organizarea acestei expozitii.


Au fost expuse fotografii, vederi, timbre, maxime si plicuri filatelice reprezentând personalitatii ale istoriei de la Burebista si pâna la regele Mihai, dar si vederi si fotografii ale unor personalitatii ale literaturii române: Panait Istrati, Eminescu, Mihail Sadoveanu si autograful acestuia, Iorga, B.P.Hasdeu etc. Au fost prezente, de asemenea, în expozitie, ex-librisuri cu personalitati brailTrofin Andrei, elev Sc.M.Sadoveanuene: Viorel Coman, critic literar si cu avocatul si epigramistul Mircea Costanda.

Inainte de a prezenta exponatele, elevul Andrei Trofin a tinut sa multumeasca doamnei directoare Casănalta Simina, domnului Nelu Ivan si dirigintelui, domnul Paul Urluiala, pentru sprijinul acordat în realizarea acestei expozitii.
colegii,clasa VII-a
Apoi, cu o siguranta demna de apreciat, elevul Andrei Trofin ne-a purtat prin toata istoria României prezentând personalitatile istorice ilustrate în expozitie, perioada în care au domnit si prin ce s-au remarcat: Burebista, Decebal, Traian, Mircea cel Batrân, Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Al.I.Cuza, Carol I, Ferdinand si regina Maria, Carol al II-lea si regele Mihai.

A fost o lectie de istorie, si nu numai, prezentata colegilor de elevul Andrei Trofin, pasionat, dupa cum aveam sa aflu chiar de la el, nu numai de filatelie ci si de istorie, matematica, religie si numismatica. La numai 13 ani are o colectie de peste 200 de timbre din care câteva cu valoare deosebita.

 

Autor Alexandrina Iordache 10 Decembrie 2014, 21:42 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii