Educație pentru protejarea faunei, la Grădina Zoologică

De Alexandrina Iordache 08 Octombrie 2018, 22:00 Invatamant

activ elevi V.Alecsandri

Vulpea: Tu nu eÅŸti încă pentru mine decât un băieÅ£aÅŸ, aidoma cu o sută de mii de alÅ£i băieÅ£aÅŸi. Iar eu nu am nevoie de tine. Åži nici tu n-ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decât o vulpe, aidoma cu o sută de mii de alte vulpi. Dar dacă tu mă îmblânzeÅŸti, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi, pentru mine, fără seamăn în lume. Eu voi fi, pentru tine, fără seamăn în lume…
 
Sub semnul profunzimii celor spuse de personajele nemuritoarei opere a lui Antoine de Saint Exupery, ”Micul PrinÈ›”, elevii Școlii Gimnaziale ”Vasile Alecsandri” din Brăila, mai precis cei din clasele a V-a, au fost implicaÈ›i, zilele trecute, într-o activitate de tip ecologic, cu prilejul Zilei Mondiale a Animalelor.

În  acest sens, elevii au efectuat o vizită la Grădina Zoologică din municipiu, sub coordonarea prof.diriginÈ›i  Bădără Violeta È™i LabeÈ™ Carmen È™i a prof.de biologie Lăzărică Eugenia.

Activitatea a avut ca argument principal faptul că pregătirea ecologică este o parte importantă a educaÅ£iei pe care fiecare copil trebuie să o primească în ÅŸcoală, iar îndemnul ”ProtejaÈ›i mediul înconjurător!” atât de clamat în ultimul timp, pe toate canalele media, este adresat tuturor, pentru că viitorul biodiversității depinde de noi.
activ.gradina zoologica
Vizita a avut ca scop îmbunătăţirea activităţii pe tematică ecologică, astfel încât elevii să conÅŸtientizeze problemele de mediu È™i să-ÅŸi formeze competenÅ£e de protecÅ£ie a  lumii animalelor.
 
Obiectivele activității s-au axat pe promovarea ecologiei ca ÅŸtiinţă a gospodăririi naturii; familiarizarea elevilor cu probleme  de mediu; monitorizarea problemelor de mediu din orizontul local; formarea de comportamente È™i atitudini civice de ocrotire a faunei È™i a mediului ambiant.

 

Autor Alexandrina Iordache 08 Octombrie 2018, 22:00 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii