Educație pentru protejarea faunei, la Grădina Zoologică

De Alexandrina Iordache 08 Octombrie 2018, 22:00 Invatamant

activ elevi V.Alecsandri

Vulpea: Tu nu eşti încă pentru mine decât un băieţaş, aidoma cu o sută de mii de alţi băieţaşi. Iar eu nu am nevoie de tine. Şi nici tu n-ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decât o vulpe, aidoma cu o sută de mii de alte vulpi. Dar dacă tu mă îmblânzeşti, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi, pentru mine, fără seamăn în lume. Eu voi fi, pentru tine, fără seamăn în lume…
 
Sub semnul profunzimii celor spuse de personajele nemuritoarei opere a lui Antoine de Saint Exupery, ”Micul Prinț”, elevii Școlii Gimnaziale ”Vasile Alecsandri” din Brăila, mai precis cei din clasele a V-a, au fost implicați, zilele trecute, într-o activitate de tip ecologic, cu prilejul Zilei Mondiale a Animalelor.

În  acest sens, elevii au efectuat o vizită la Grădina Zoologică din municipiu, sub coordonarea prof.diriginți  Bădără Violeta și Labeș Carmen și a prof.de biologie Lăzărică Eugenia.

Activitatea a avut ca argument principal faptul că pregătirea ecologică este o parte importantă a educaţiei pe care fiecare copil trebuie să o primească în şcoală, iar îndemnul ”Protejați mediul înconjurător!” atât de clamat în ultimul timp, pe toate canalele media, este adresat tuturor, pentru că viitorul biodiversității depinde de noi.
activ.gradina zoologica
Vizita a avut ca scop îmbunătăţirea activităţii pe tematică ecologică, astfel încât elevii să conştientizeze problemele de mediu și să-şi formeze competenţe de protecţie a  lumii animalelor.
 
Obiectivele activității s-au axat pe promovarea ecologiei ca ştiinţă a gospodăririi naturii; familiarizarea elevilor cu probleme  de mediu; monitorizarea problemelor de mediu din orizontul local; formarea de comportamente și atitudini civice de ocrotire a faunei și a mediului ambiant.

 

Autor Alexandrina Iordache 08 Octombrie 2018, 22:00 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii