Caravana ”Ne place școala! STOP abandon!” ajunge si în judetul Braila

De Redactia 12 Februarie 2015, 11:36 Invatamant

Miercuri, 11 februarie 2015, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a organizat prima întâlnire din cadrul caravanei ”Ne place școala! STOP abandon”, organizată prin proiectul ”Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață - ACTIV”.

Proiectul ACTIV, în cadrul activităților sale, prevede organizarea unei caravane pentru creşterea gradului de conştientizare în vederea prevenirii şi reducerii fenomenului de pǎrǎsire timpurie a şcolii la nivel local şi regional. Această caravană are drept scop conştientizarea populaţiei privind fenomenul de pǎrǎsire timpurie a şcolii, precum şi conştientizarea importanţei educaţiei în viaţa comunitǎţii.

Caravana ”Ne place școala! STOP abandon!” se va desfășura în perioada februarie - iunie 2015, în 16 comunitǎţi dezavantajate din județele Tulcea și Brăila, în care se înregistreazǎ rate înalte de absenteism şi abandon şcolar. În aceste comunități vor avea loc întâlniri-dezbatere privind problematica abandonului școlar, prevenirea și reducerea fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

La dezbateri sunt invitate persoane reintegrate în sistemul de educație, persoane aflate în situaţii sau risc de abandon şcolar, pǎrinţi, cadre didactice, autoritǎţi locale şi alţi membri ai comunitǎţii interesaţi de problematicǎ.

Scopul întâlnirilor la nivelul comunității este acela de a accentua rolul comunității în promovarea și susținerea educației, ca și oportunitate de dezvoltare a zonelor defavorizate. Caravana urmărește să faciliteze identificarea situațiilor/cazurilor locale de succes, care să oglindească efortul dar și reușita unor oameni - copii, elevi, părinți, profesori, oameni din comunitate, care pot reprezenta pentru alții exemple de implicare și reușită.

Prin proiectul ”Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață - ACTIV”, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, alături de partenerii săi, Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Concept Electronics S.R.L. contribuie la reducerea abandonului școlar, printr-o viziune modernă, integrată, pe termen lung, în județele Tulcea și Brăila, în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Investește în oameni!, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, Contract ID 162/2.2/S/141143.

 

Autor Redactia 12 Februarie 2015, 11:36 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii