Sport si sanatate în aer liber cu Proilavia Braila

De Alexandrina Iordache 01 Septembrie 2014, 00:50 In Obiectiv Braila
In perioada iulie-octombrie 2014 în municipiul Braila, orasul Insuratei, comunele Viziru si Chiscani de deruleaza proiectul ”Sport si sanatate în aer liber!”, proiect finantat de Consiliul Judetean Braila prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean - cultură, culte, sport pentru anul 2014.

Activitatile desfasurate pâna în prezent ne sunt prezentate de  Asociatia Clubul de turism PROILAVIA Braila:

Zeci de copii si tineri cu varsta intre 9-30 ani din orasul Braila, comuna Chiscani, comuna Viziru si orasul Insuratei, au participat  in luna august la concursuri nonformale, jocuri, stafete,olimpiada vesela,activitati fizice si sportive, vanatoare de comori, sport alternativ, orientare turistica.

Astfel, numarul de ore petrecut de copii si tineri in natura, in aer liber, practicand un sport sau facand miscare a crescut si asta inseamna pentru toti un stil de viata sanatos.

In orasul Braila, activitatile s-au derulat atat in parcuri (Parcul Monument, Gradina Mare), dar si in spatii nonformale si pe trotuare (cartierul Viziru). Jocuri, concursuri, plimbari cu biciclete TANDEM, minicros, alergare-toate au fost pe placul participantilor. Astfel am venit in intampinarea copiilor si tinerilor si i-am ajutat sa aibă un stil de viata sanatos, sa lucreze in echipa, fairplay si spirit de competitie.

De asemenea, am derulat activitati si in judetul Braila. In comunele Chiscani si  Viziru am reusit sa facem ca vacanta de vara sa fie plina de jocuri, concursuri, stafete si alte activitati si competitii sportive.

In orasul Insuratei, cu sprijinul Primariei si a Casei de Cultura din localitate, copiii au putut sa faca si altceva in vacanta, sa se joace si sa beneficieze de miscare, sport alaturi de Asociatia Proilavia.

In acelasi timp derulam o  campanie de informare  privind beneficiile unui stil de viata sanatos prin activitati recreative-sportive fizice si a petrecerii timpul liber in mod placut in spatii nonformale, dar si privind modul de nutritie si alimentatie sanatoasa.Importanţa acordată unei nutriţii bune în timpul copilăriei este în conformitate cu Strategia europeană a Organizatiei Mondiale a Sanatatii - pentru sănătatea şi dezvoltarea copiilor şi adolescenţilor, nutriţia fiind unul dintre cele şapte domenii prioritare de acţiune. Forumul European pentru Tineret a identificat "nutriţia şi stilul de viaţă sănătos" ca fiind domeniile cheie pentru sănătatea tinerilor şi starea de bine a acestora.

Scopul  principal  al proiectului este conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (9-30 ani)  a importanței alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos, prin încurajarea practicării  exercițiilor fizice și sportive în aer liber.

 

Autor Alexandrina Iordache 01 Septembrie 2014, 00:50 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii