Braila pe două roți - un centru de inchirieri biciclete si parcari de biciclete dotate cu rasteluri.

De Redactia 23 Aprilie 2014, 18:37 In Obiectiv Braila
In conditiile in care in majoritatea țărilor mersul pe bicicleta a devenit un obicei, pe cat de sanatos, pe atat de util, consideram ca dezvoltarea infrastructurii pentru mobilitate verde, ar fi un act de normalitate ce se impune si in cazul orasului Braila. Lipsa parcarilor de biciclete dotate cu rasteluri este o probleme discutata de cativa ani la Braila. Astfel este foarte greu să mergi la magazin, piață sau la o instituție publică folosind bicicleta, deoarce se pierde mult timp cautând un loc unde să o legăm și să stăm liniștiți că este în siguranță. De aceea noi ne propunem sa realizam parcari de biciclete dotate cu rasteluri dar si un centru de inchirieri de biciclete pentru cei care nu detin o bicicleta.

Prin proiectul "Braila pe doua roti" ne propunem sa crestem numarul de cetateni care folosesc bicicleta ca mijloc de transport verde. Astfel, in locurile frecventate de braileni (institutii, licee, facultati, piete, etc.) ne propunem sa realizam parcari pentru biciclete dodate cu rasteluri pentru ca utilizatorii acestui transport sa isi poata lasa in siguranta bicicleta pentru a-si rezolva problemele. 

Braila nu are încă infrastructură dedicată, însă vrem să venim în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor existenți. Pentru a putea parca bicicletele în condiții optime și sigure în locurile publice de destinație este nevoie de rastele – în punctele cel mai des frecventate de bicicliști, dar și de persoanele care utilizează bicicleta pentru plimbare și agrement. Transportul cu bicicleta este o metoda de protejare a mediului inconjurator si de reducere a emisiilor de CO2. In plus, pentru cei care isi doresc sa foloseasca bicleta si nu detin una, o vor putea face de la centrul de inchirieri de biciclete ce va fi creat prin acest proiectul propus. 

Deci, Braila pe doua roti: centru de inchirieri biciclete si parcari de biciclete dotate cu rasteluri.

Acest proiect este inscris in competitia Idei din Tara lui Andrei si va fi implementat de Centrul de Tineret Tinklub Braila. Pentru ca proiectul sa primeasca finantare, avem nevoie de votul tau care il poti acorda proiectului nostru “Braila pe doua roti” ce poate fi votat pe site-ul www.taraluiandrei.ro. 

Pentru a vota proiectul nostru este necesar sa va creati un cont pe www.taraluiandrei.ro si apoi sa cautati la sectiune mediu, Judetul Braila proiectul Braila pe doua roti ! Mai multe informatii despre proiect pot fi gasite si pe site-ul: www.pedouaroti.tinklub.ro.

 

Autor Redactia 23 Aprilie 2014, 18:37 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii