Ianca: In memoriam Pe urmele maestrului Ion Gâta

De Alexandrina Iordache 17 Februarie 2013, 15:23 Ianca



Vineri, 16 februarie 2013, ora 11,00, in organizarea Primariei Orasului Ianca si a Casei de Cultura "Ion Theodorescu-Sion" a avut loc comemorarea pictorului Ion Gâta. Evenimentul este la a 14-a editie, prima fiind organizata in anul 2000.

Pictorul Ion Gâta s-a nascut la 13.02.1946 in comuna Varlezi, judetul Galati si a decedat pe 24.07.1994 la Braila.

Comemorarea s-a desfasurat in holul Casei de Cultura, acolo unde se afla si bustul pictorului, in prezenta discreta a sotiei, doamna Liliana Gâta.

Slujba religioasa si emotionantele cuvinte ale preotului au deschis acest eveniment, iar dl.profesor Titi Banica si scriitorul local Ion Grigoroiu, prieteni al pictorului, in cuvinte calde si pline de emotie au evocat personalitatea omului, artistului si prietenului Ion Gâta.



Cu aceasta ocazie am putut admira un tablou superb al maestrului, tablou aflat in posesia domnului Banica.

De altfel, pictorul Ion Gâta isi oferea cu generozitate operele motiv pentru care ele sunt raspandite prin casele prietenilor, cunoscutilor sau in colectii particulare.

Cu ocazia comemorarii, anul viitor, a 20 de ani de la decesul pictorului se intentioneaza cuprinderea operei maestrului intr-o editie omagiala motiv pentru care directorul Casei de Cultura a adresat rugamintea catre posesorii de tablouri semnate de pictor sa permita fotografierea acestora de un specialist pentru a fi cuprinse in acest volum.

Evenimentul a avut programat si vernisajul expozitiei de pictura "Pe urmele maestrului Ion Gâta". Au fost expuse peste 40 de tablouri, flori si peisaje, ale pictorului Ion Voineagu, prezent impreuna cu familia la eveniment.

A fost o manifestare emotionanta in prezenta prietenilor si a unor personalitati locale. La eveniment a fost prezenta si doamna Balan Georgeta vicepresedinte al Aociatiei "Cultul Eroilor" Braila insotita de cativa membri ai asociatiei.

Pacat ca de la acest eveniment au lipsit tinerii.

 

Autor Alexandrina Iordache 17 Februarie 2013, 15:23 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii