SCOALA DE VARA - Muzeul Ianca editia a IX-a

De Redactia 21 Iulie 2016, 15:46 Ianca

A devenit o taditie ca pe langa Muzeul din Ianca, in parteneriat cu cele doua mari licee de aici, sa se organizeze an de an o Scoala de vara cu o durata de doua saptamani.

Anul acesta, editia a IX-a, se va desfasura in perioada 25 iulie - 5 august si va avea ca tema Biodiversitatea de ieri si de azi in zona de Campie a Brailei ( studii de caz Mosia Ianca).

Evidentiem cele doua excursii, una locala pe raza Mosiei Ianca, cu vizitarea casei memoriale a Parintelui Dometie din satul Tarle Filiu, a locului unde a fost pana in 1970 satul Filiu (Budisteanu) cu ruinele bisericii de aici si raul Calmatui, rezevatia arheologica de la Liscoteanca si fostul Conac al boierilor Pana.

Excursia, efepiuata cu un microbuz, va avea ca obiectiv final si fostul sat Rubla, a fostilor deportati din Banat unde din cele circa 300 de case mai sunt doar 3 si din acestea, locuita doar una.

Suportul material al acestei activitati este asigurat prin proiectul Spatii Yerzi:"Totul pentru o planeta vie", finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania. Luni 25 iulie la 9:30 va avea loc deschiderea festiva cu participarea elevilor si parintilor acestora. Preotul parorh Ion Cristian va binecuvanta proiectul si va deschide prima zi de scoala.

Ion M Barbuceanu

 

Autor Redactia 21 Iulie 2016, 15:46 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii