O semiotica a educatiei la Liceul Constantin Angelescu din Ianca

De Ionel Lazarică 12 Aprilie 2014, 21:48 Ianca
La Liceul Teoretic ”Constantin Angelescu”,din Ianca, în cadrul programului numit „Scoala altfel: sa stii mai multe, sa fii mai bun!” s-au desfasurat mai multe activitati, care au avut drept obiectiv principal dezvoltarea la elevi a interrelationarii si a abilitatilor pentru viata sociala, dincolo de cadrul strict al programelor scolare.
 Astfel au fost realizate ateliere de teatru, muzica, arte plastice, educatie media si cinematografica; competitii sportive organizate la nivel local, mese rotunde, dezbateri, activitati de voluntariat, proiecte comunitare, de responsabilitate sociala; schimburi de experienta; vizite de studii.

Activitatile culinare, cele mai agreate, au fost realizate de elevi, sub îndrumarea profesorilor diriginti, respectiv Simona Ichim (clasa a XI-a A), Gabriela Gache (clasa a IX-a C) si Ana Strâmbeanu (clasa a VIII-a B), alaturi de care elevii au gatit în cantina liceului, activitatile fiind intitulate „Micii gastronomi” si „A gati este o arta”.

În spiritul adagiului scriitorului polonez Jerzy.Lec, conform caruia ”Dupa cum sfârâie, stii ce ti se coace”, dar într-o alta semantica, bucatarii de ocazie au pregatit gogosi, clatite, salate, sandvisuri cu oua, pate, cartofi, snitele si o prajitura cu mere. Într-o atmosfera de entuziasm greu de descris, elevii s-au întrecut în a prepara sau a ajuta la prepararea specialitatilor culinare.

O alta activitate a avut drept scop verificarea abilitatilor dobândite de catre elevii din echipa  formata în cadrul proiectului educational “Leadership autentic” care au fost, pentru o zi, in postura de profesori pentru ceilalti colegi din scoala.

Asa cum era de asteptat, activitatile sportive s-au bucurat de o participare numeroasa. Astfel, au fost organizate campionate, atât la fotbal cât si la volei, între selectionata liceului si cea  a Liceului Tehnologic „N. Oncescu” Ianca, respectiv între echipa de fete a liceului si cea a CN “Gh M Murgoci” Braila.

“Activitatile desfasurate în saptamâna „Sa stii mai multe, sa fii mai bun” mi-au permis sa cunosc mai bine copiii, dincolo de cunostintele pe care le au la disciplina pe care o predau. Am descoperit cu bucurie ca elevii mei sunt copii cu initiativa, cu imaginatie, responsabili si generosi – întrucât dupa activitatea culinara au împartit gogosi si clatite tuturor celor care se aflau la momentul respectiv în curtea scolii la alte activitati. Cu siguranta, atât noi, cadrele didactice, cât si elevii, am încercat sa raspundem cât mai bine îndemnului de a fi mai buni în tot ceea ce facem (sau am putea face) si de a sti mai multe, dar nu din carti, ci unii de la altii.” ne-a declarat prof.Gabriela Gache, dirigintele clasei a IX-a C.

Tot în aceasta saptamâna elevii au desfasurat si actiuni de ecologizare în curtea scolii sau în parcul din oras.
 
„Miercuri la Casa de Cultura a orasului tot corpul profesoral din orasul Ianca a participat la o prelegere a domnului Stas Marian pe tema “România pe bune începe cu scoala pe bune”. Domnul Stas Marian este unul dintre promotorii nevoii de schimbare de paradigma a sistemului de învatamânt din România, ideile si viziunea sa în acest sens captând pe deplin pe cei prezenti. Pot sa spun ca si la Scoala Perisoru s-au desfasurat activitati interesante, ce au acoperit domenii variate, dintre care s-au evidentiat cele sportive, culinare si au fost puse în scena piese de teatru cu tematica pascala Un punct slab al acestei saptamâni a fost numarul foarte mic de excursii, comparativ cu anul trecut, acest fapt datorându-se schimbarii modului de organizare – fiind necesare în acest sens, mult mai multe documente de elaborat” ne-a declarat prof. Dragomir Stefanut, directorul liceului.

 

Autor Ionel Lazarică 12 Aprilie 2014, 21:48 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate