Tigari de contrabanda si infracţiuni economice descoperite de politisti

De IPJ Braila 27 Februarie 2015, 09:13 Fapt divers

Ieri, 25 februarie a.c., între orele 06.00-10.00, poliţişti din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila au organizat şi executat o acţiune, pe raza localităţii Vădeni, care a urmărit descoperirea şi sancţionarea faptelor de natură economico-financiară.
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate de către poliţişti, în baza autorizaţiilor emise de către Judecătoria Brăila, au fost găsite şi ridicate în vederea confiscării 85 de pachete cu ţigări diferite mărci, pe care nu era aplicat timbru fiscal.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă.

*
În urma datelor deţinute de către ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, la data de 25.02.2014, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, în baza autorizaţiilor emise de către Judecătoria Brăila.
Astfel, la domiciliul unui brăilean, în vârstă de 36 de ani, au fost găsite 356 pachete cu ţigări şi cantitatea de 20 litri de băuturi alcoolice, pentru care nu existau documentele prevăzute de lege. Totodată, acesta deţinea fără drept 16 plase monofilament.
De asemenea, în locuinţa altui brăilean, în vârstă de 46 de ani, au fost găsite 164 pachete cu ţigări, fără documente.
Toate bunurile menţionate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi în cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiuni de contrabandă şi privind pescuitul şi acvacultura.

*
Miercuri, 25 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu specialişti din cadrul Direcţiei Agricole Brăila, au efectuate controale la trei puncte de lucru aparţinând unor societăţi economice, din municipiul Brăila, care comercializează băuturi alcoolice.

Acţiunea a avut drept scop asigurarea unui climat de siguranţă civică, prevenirea şi diminuarea fenomenului infracţional în domeniul importului sau achiziţiilor intracomunitare/producţia şi comercializarea alcoolului şi băuturilor alcoolice.

Pe timpul acţiunii, a fost constatată o infracţiune economico-financiară, pentru care a fost întocmit dosar penal, şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990 (republicată), totodată, fiind confiscată cantitatea de 35 litri de băuturi alcoolice, în valoare totală de 1.300 de lei.

 

Autor IPJ Braila 27 Februarie 2015, 09:13 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii