Stop braconajului 2014 - actiuni desfasurate de politistii braileni

De IPJ Braila 05 Februarie 2015, 07:57 Fapt divers

Poliţiştii brăileni au efectuat 583 de acţiuni şi controale, 78 fiind în cadrul amenajărilor  piscicole, şi au constatat 289 de infracţiuni şi 343 de contravenţii.

Pe parcursul anului trecut, în cadrul Acţiunii “STOP BRACONAJULUI  2014”, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, poliţiştii brăileni au acţionat în municipiul şi judeţul nostru, în parteneriat cu Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi- Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Brăila, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură- Filiala Regională Moldova, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila şi Administraţia Parcului Natural „Balta Mică a Brăilei”.

Acţiunea a avut ca scop apărarea patrimoniului piscicol, a integrităţii acestuia şi combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, asigurarea unor condiţii de piaţă corecte şi de siguranţă alimentară, prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită, precum şi protecţia mediului înconjurător.

În perioada amintită, forţele participante au efectuat 583 de acţiuni şi controale de verificare a provenienţei, prelucrării, depozitării, valorificării peştelui, precum şi a legalităţii transporturilor de peşte/produse din peşte.

Dintre cele 486 de acţiuni şi controale care au fost efectuate în apele teritoriale, 78 au fost în cadrul amenajărilor piscicole. Au fost constatate 289 de infracţiuni, dintre care 283 la regimul piscicol şi 6 alte infracţiuni.

De asemenea, pe parcursul desfăşurării activităţilor specifice, au mai fost constatate 343 de contravenţii (132 conform legislaţiei piscicole), pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 200.000 de lei.

Conform legislaţiei în vigoare, au fost confiscate bunuri în valoare totală de peste 60.000 de lei, constând în  2.014 kg de peşte, 71 de plase de pescuit din fir textil, 266 de plase de pescuit tip monofilament, 46 de setci, un vintir, 31 de prostovoale, 11 dispozitive electrice pentru pescuit, alte 19 unelte de pescuit, 16 ambarcaţiuni şi 10 motoare pentru ambarcaţiuni.

 

Autor IPJ Braila 05 Februarie 2015, 07:57 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii