Siguranța cetățenilor asigurată de polițiștii brăileni

De IPJ Braila 18 Aprilie 2016, 15:18 Fapt divers

Poliţiştii brăileni acţionează zilnic, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 15 şi 16 aprilie a.c., poliţişti brăileni de proximitate, de la rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale, de la poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi Grupei Mobile de Jandarmi Constanţa, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona târgurilor, pieţelor şi unităţilor de alimentaţie publică cu profil cafe-bar, cazinou, pariuri sportive ş.a., pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă, pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, precum şi pentru prevenirea şi combaterea comiterii de infracţiuni sau contravenţii la regimul rutier.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 82 de unităţi comerciale şi societăţi tip cafe-bar, au legitimat 616 persoane, dintre care 301 au fost controlate corporal sumar, şi au verificat în trafic 135 de autovehicule, 20 de conducători auto fiind testaţi cu aparatul etilotest.

Poliţiştii au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale, 33 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, două conform Legii 12/1990 (republicată) privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 23 conform O.U.G. 195/2002 (republicată) privind circulaţia pe drumurile publice, şi două la alte acte normative.
Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 16.865 de lei.

De asemenea, au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier, pentru care au fost întocmite dosare penale.

Exemplu:

În seara de 16 aprilie, la ora 23:10, poliţişti de la Poliţia oraşului Însurăţei l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, localnic, care conducea autoturismul, pe o stradă din oraşul Însurăţei, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l.
Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie şi i-a fost întocmit dosar penal, în conformitate cu prevederile Codului penal.

 

Autor IPJ Braila 18 Aprilie 2016, 15:18 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii