Cetățean din Republica Moldova depistat cu ședere ilegală în județul Brăila

De IPJ Braila 23 Noiembrie 2017, 20:19 Fapt divers

Un bărbat de 25 de ani din Republica Moldova a fost depistat de poliţiştii de imigrări din Brăila. Străinul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 400 de lei şi îndrumat să-şi reglementeze dreptul de şedere, în calitate de membru de familie al unui cetăţean român

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat un control cu forţe proprii, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

Astfel, în urma controlului, a  fost depistat cu şedere ilegală, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din Republica Moldova, care la expirarea dreptului de şedere, conferit de paşaportul biometric, nu a părăsit teritoriul României.

Întrucât, este membru de familie al unui cetăţean român, persoana a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări cu documentele necesare, în vederea reglementării dreptului de şedere.

Totodată, cetăţeanul străin a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în cuantum de 400 lei, conform OUG 194/2002, cu modificările şi completările ulterioare, privind regimul străinilor în România.  

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterii migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

 

Autor IPJ Braila 23 Noiembrie 2017, 20:19 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii