Infracţiuni la regimul rutier sanctionate de politiștii brăileni

De IPJ Braila 05 Octombrie 2015, 20:52 Fapt divers

În cursul zilei de duminică, 4 octombrie, poliţiştii brăileni au acţionat pe  străzile şi drumurile din municipiu şi judeţul nostru, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere grave, prin constatarea şi sancţionarea abaterilor de la regulile de circulaţie rutieră. Astfel, au fost constatate patru infracţiuni rutiere, pentru care au fostîntocmite dosare penale.

Exemple:
- La ora 16:55, poliţişti de la Serviciul Rutier l-au oprit în trafic pe D.Gheorghe (52 de ani), din municipiul Constanța, în timp ce conducea autoturismul, pe DE 584, în afara localităţii Albina, cu viteza de 135 km/h, înregistrată de aparatul radar montat pe autospeciala de poliţie.
În urma verificării efectuate în bazele de date, echipajul rutier a constatat că şoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat din data de 23.11.2012, de către poliţiştii tulceni.
Pe numele constănţeanului a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

- La ora 17:05, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au oprit-o pe B.Marioara (48 de ani), din municipiul Brăila, în timp ce conducea autoturismul, pe Şoseaua Râmnicu-Sărat, cu o viteză ce depăşea limita legală (75 km/h). Poliţiştii au efectuat verificări şi au stabilit că autorizaţia de circulaţie provizorie a autovehiculului este expirată din data de 15.09.2015.
Pe numele conducătoarei auto a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

- La ora 20:48, aceeaşi poliţişti l-au depistat pe M.Aurel (28 de ani), din municipiul Galați, care conducea autoturismul, pe DE 584, în afara municipiului Brăila, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,01 mg/l, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie şi i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

- În noaptea de 4 spre 5 octombrie, la ora 00:05, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului-Biroul Ordine Publică au oprit în trafic autoturismul condus de către un tânăr care nu avea asupra sa actele de identitate, declarând că se numeşte G.Ionuţ, din comuna Cazasu.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana depistată este B.Marian (25 de ani), din comuna Cazasu, şi că acesta a declarat datele de identificare ale vecinului său.
Poliţiştii au constatat că tânărul în cauză nu figurează ca fiind posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

 

Autor IPJ Braila 05 Octombrie 2015, 20:52 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii