Reducerea accidentelor rutiere in atentia politistilor braileni

De IPJ Braila 16 Noiembrie 2013, 21:04 Fapt divers
În perioada 15-17 noiembrie a.c., la nivel naţional se desfăşoara  acţiuni pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave. La acestea vor participa atât poliţişti de la rutieră, cât şi poliţişti de ordine publică.

Actiunile se vor concentra pe combaterea excesului de viteză, folosindu-se toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare, instalate pe autospecialele din dotare.

Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii acţionează în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.
                                      
Recomandări rutiere din partea politistilor:

- Pentru o călătorie sigură, se recomandă şoferilor să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere, să manifeste atenţie sporită la ce se întâmplă în trafic şi să adopte o manieră preventivă de condus.

- Conducătorii auto sunt sfatuiti ca înainte de plecarea în cursă  să se informeze asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi să-şi echipeze autovehiculul corespunzător.

- Sa se manifeste prudenţă sporită şi adaptarea permanent a vitezei de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

- Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

- De asemenea, este necesar să păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

- Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.

- Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să folosească centura de siguranţă!

- Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

- Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

- Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii/restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.


 

Autor IPJ Braila 16 Noiembrie 2013, 21:04 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate