Prinși când încercau să detoneze un bancomat

De Redactia 22 Octombrie 2020, 17:00 Fapt divers

În cursul nopții trecute, polițiștii de investigații criminale din Poliția Română au reușit, în urma unei anchete investigative desfășurate împreună cu procurori D.I.I.C.O.T., să prindă, în flagrant delict, persoanele bănuite de detonarea mai multor bancomate.  12 percheziții au fost efectuate la locuințele celor în cauză și ale complicilor acestora.

Începând cu 15 septembrie a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au desfășurat investigații privind mai multe furturi de bani din bancomate, săvârșite în zona rurală a județelor Galați și Vrancea, prin detonarea acestora, cu folosirea de materiale sau substanțe explozive.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, în aproximativ 30 de zile, s-a reușit identificarea persoanele bănuite de comiterea faptelor.

În noaptea de 21 spre 22 octombrie 2020, în jurul orei 03.10, s-a realizat prinderea în flagrant delict a 4 bărbați, la un bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea. Aceștia ar fi încercat să îl detoneze, după ce ar fi aprins 2 fitile conectate la materialul exploziv, în scopul sustragerii banilor din bancomat.

Pe parcursul intervenției, s-a folosit armamentul din dotare, cu muniție neletală (bile de cauciuc) pentru somație, întrucât persoanele bănuite ar fi încercat să fugă de la fața locului, cu un autoturism, fiind blocați chiar la locul faptei. Nu au fost persoane rănite din rândul polițiștilor și nici în rândul celor în cauză.

12 percheziții domiciliare au fost efectuate la locuințele persoanelor depistate în flagrant delict, cât și ale complicilor acestora.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R., iar în cadrul operațiunii s-a primit suportul aerian al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., fiind angrenați și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene din Galați și Vrancea.

 

Autor Redactia 22 Octombrie 2020, 17:00 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii