Nerespectarea ordinii si linistii publice sanctionate de politistii braileni, de Sf. Maria

De A.Frangu 19 August 2014, 01:06 Fapt divers
In perioada 15 - 17 august 2014, cu ocazia evenimentelor desfasurate în Braila prilejuite de sarbatorirea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare), politistii braileni, ca de fiecare data, au fost la datorie. Dupa cum informeaza IPJ Braila, 156 de politisti s-au aflat zilnic în strada pentru a mentine ordinea si linistea publica dar si pentru a preîntâmpina faptele antisociale. Acestia au asigurat fluenta circulatiei rutiere si au sanctionat nerespectarea prevederilor Codului rutier.

Detalii în comunicatul IPJ Braila:
În intervalul 15 - 17.08.2014, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, asigurarea fluenţei circulaţiei rutiere şi preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

Cei peste 150 de polițiști aflați în stradă, zilnic, au constatat, în această perioadă, 37 de infracţiuni, dintre care 9 în flagrant delict.

Dintre acestea, 4 au fost la regimul circulaţiei rutiere (una fiind pentru conducere fără permis), 27 au fost de natură judiciară, 4 de natură economico-financiară şi două infracţuni de altă natură.

Poliţiştii au aplicat 481 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 152.020 de lei, şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 3.637 de lei.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 107 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 16 sancțiuni prevăzute de Legea 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicit, şi 29 pentru încălcarea altor acte normative.

Cele mai multe sancţiuni, 329, au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 9 dintre acestea fiind pentru consum de alcool la volan, 186 pentru depăşirea vitezei legale, 14 pentru depăşiri neregulamentare şi 120 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reţinute 12 permise de conducere, dintre care 3 pentru alcool și 5 pentru viteză, fiind retrase 5 certificate de înmatriculare.

Reamintim faptul că, în minivacanţa de Sfânta Maria, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a angrenat în stradă, zilnic, 156 de poliţişti de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, precum şi de la alte formaţiuni, cu peste 60 de autospeciale, pentru a preveni şi combate faptele ilegale şi pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal, precum cerșetoria, consumul de droguri, furturile, înșelăciunile ş.a.

 

Autor A.Frangu 19 August 2014, 01:06 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii