Actiuni pentru siguranta brăilenilor desfasurate de politisti în perioada 31 iulie-1august 2015

De IPJ Braila 03 August 2015, 11:33 Fapt divers

Poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.

În zilele de 31 iulie şi 1 august, poliţiştii de ordine publică şi de investigaţii criminale, din cadrul poliţiei municipiului, poliţiilor orăşeneşti, secţiilor de poliţie rurală şi posturilor de poliţie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor, au acţionat în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă, pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale existente în domeniul gestionării materialului lemnos şi a deşeurilor feroase, precum şi pentru combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul rutier.

Echipele participante la acţiuni au efectuat controale la 20 de unităţi comerciale şi societăţi tip discotecă, şi la 9 producători particulari, au legitimat 114 persoane, dintre care 14 au fost controlate corporal sumar, au controlat 58 de autovehicule oprite în trafic, şi au dispersat 6 grupuri de persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale.

De asemenea, au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.195 de lei, 23 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 19 conform O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice, 3 pentru încălcări ale prevederilor Legii 145/2014, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, şi 9 la alte acte normative.
Totodată, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru o infracţiune la regimul rutier.

Exemple :               

* La data de 31.07.2015, în jurul orei 08:00, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Galbenu l-au depistat în trafic, pe DJ 203A, pe raza comunei, pe S.Gabi (43 de ani), din municipiul Râmnicu-Sărat, în timp ce transporta cu autoturismul peşte, din specia caras, fără a avea documente legale.
În urma cântăririi acestuia, a rezultat cantitatea de 52 de kg, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
S-a stabilit că bărbatul depistat ar fi cumpărat peştele de la persoane pe care nu le cunoaşte, pe raza satului Drogu, şi intenţiona să-l comercializeze.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul şi comercializarea fără documente a peştelui, icrelor sau produselor din peşte, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

* În noaptea de 1 spre 2 august, la ora 02:45, poliţişti de la Poliția oraşului Făurei l-au depistat în trafic, pe o stradă din oraşul Făurei, pe R.Aurel (29 de ani), din comuna Surdila Găiseanca, care conducea autoturismul fiind sub influenţa alcoolului.
După ce a fost testat cu aparatul etilotest, a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,72 mg/l.
I-au fost recoltate probe de sânge şi i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Autor IPJ Braila 03 August 2015, 11:33 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii