Politia Braila avertizeaza: atentie la obiectele de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice

De Alexandrina Iordache 22 Decembrie 2011, 14:19 Fapt divers
Apropierea sarbatorilor de iarna si a perioadei de comercializare a articolelor pirotehnice i-a determinat pe politisti  sa atentioneze populatia asupra comercializarii si folosirii obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

Conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, articolele pirotehnice pot fi comercializate doar în spatii destinate vânzarii unor astfel de articole numai dupa obtinerea autorizatiei de a le detine si si a le comercializa din partea inspectoratului teritorial de munca si a inspectoratului de politie judetean si dupa obtinerea acordului unitatii inspectoratului pentru situatii de urgenta în a carui raza de competenta functioneaza.

Persoanele fizice neautorizate, care au împlinit vârsta de 16 ani pot achizitiona, detine si folosi numai articole pirotehnice din categoria 1 si P1, cum ar fi: focuri bengale, jerbe, artificii, stelute, granule scânteietoare, lumânari de tort.

Este interzisa comercializarea de catre persoanele fizice a oricarui tip de articol pirotehnic, precum si detinerea sau utilizarea articolelor pirotehnice din categoriile 2 - 4, T1, T2 si P2.

 

Autor Alexandrina Iordache 22 Decembrie 2011, 14:19 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii