Polițiștii au acționat pentru petrecerea minivacanței în siguranță

De IPJ Braila 04 Decembrie 2017, 10:54 Fapt divers

Poliţiştii brăileni acţionează, în permanenţă, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 29 noiembrie – 02 decembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 43 de societăţi comerciale, legitimate 313  persoane şi oprite în trafic 236 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 68 de şoferi. De asemenea, aceştia au constatat 3 infracţiuni şi 57 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 20.585 de lei.

Dintre amenzile aplicate 47 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 4 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au confiscat 49 de kg de peşte, specia crap, şi o plasă monofilament.
*
Exemple:
La data de 29 noiemrie a.c., ora 23:00, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 40 ani, din comuna Jirlău, care a pescuit cantitatea de 49 kg de pește, specia crap, cu o plasă de pescuit monofilament, din amenajarea piscicolă a unei societăţi din comuna Vișani.
Cantitatea de pește a fost ridicată și predată unității prejudiciate, iar plasa de pescuit, în lungime de 50 m, a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat și deținerea și pescuitul cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale.
**
La data de 2 decembrie a.c., poliţiştii l-au depistat pe o terasă din oraşul Însurăţei pe un minor de 17 ani care avea asupra sa un cuţit.
Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru portul fără drept de obiecte periculoase, iar cuţitul a fost ridicat de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

 

Autor IPJ Braila 04 Decembrie 2017, 10:54 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii