Evaluarea activității polițiștilor de imigrări din Brăila în anul 2017

De IPJ Braila 13 Ianuarie 2018, 11:28 Fapt divers

În cursul anului 2017, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila au asigurat managementul şederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 770 de persoane, dintre care 470 din staţe terţe și 300 cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistaţi 20 de străini în situaţii ilegale şi emise 16 decizii de returnare. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 27000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al județului Brăila, în cursul anului 2017, au asigurat managementul şederii și rezidenței, pe raza judeţului, pentru 770 de persoane dintre care 470 străini din state terţe, cei mai mulţi din Moldova şi Turcia şi 300 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntegirea familiei, membri de familie ai cetaţenilor români, UE, sau SEE, educaţie, angajare în muncă, sau stabilire permanenta pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 34 de invitaţii, depuse pentru străini din Siria, Iordania, Irak şi Liban.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 417 permise de şedere dintre care 309 pentru şedere temporară şi 108 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 56 de certificate de înregistrare şi 2 cărţi de rezidenţă permanentă.
 
În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 14 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 13 avize de angajare pentru lucrători permanenţi.

Pe linia combaterii şederii ilegale, în perioada de referinţă au fost organizate 58 de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu în urma cărora au fost depistaţi un 20 străini in situaţii legale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 16 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României. Pentru 4 persoane a fost aplicată măsura de nepermiterii a intrării în țară pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 8 ani. De asemenea, au fost depistate 2 căsătorii de convenienţă încheiate cu cetățeni din Albania şi Egipt.

Totodata, poliţiştii de imigrări au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 27000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor in România republicată, O.U.G. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE/SEE/CH şi O.U.G. 25/2014 privind încadrarea in muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor in România.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân acţiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site ul oficial al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducere timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.
    
BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRĂILA

 

Autor IPJ Braila 13 Ianuarie 2018, 11:28 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii